27/04/2024
Najnovije vesti

Valisove mlade snage nastavljaju sa uspesima

Autor 07/07/2023

Iako je takmičarska sezona za seniore poodavno završena, Vaterpolo klub Valis u mlađim kategorijama pomera granice uspeha.

U vikendu pred nama, dečaci rođeni 2012. godine nastupiće na finalnom turniru prvenstva Srbije, koji se igra u Nišu.

Oni su u polufinalnom krugu takmičenja bili bolji od Vojvodine, Bečeja i Spartaka, pa će se u konkrenciji osam ekipa boriti za naziv šampiona Srbije.

Valjevci su u grupi sa Partizanom, Naisom i Radničkim, a nakon takmičenja sa ovim rivalima uslediće ukrštanje sa drugom grupom i nadmetanje za što bolji plasman.

Nakon briljantnog učinka na polufinalnom turniru u Petnici i pobeda nad Tentom, Vojvodinom i Beogradom, dečaci 2011. godište narednog vikenda putuje u Suboticu, gde se igra finalni turnir prvenstva države na kojem učestvuje šest klubova.

Vidrice u završnicu unose bodove osvojene u Petnici protiv Vojvodine i Tenta, koji su se takođe plasirali u završnicu, a preostalo im je da snage odmere sa domaćim Spartakom, Šapcem i Partizanom.

Vredno je pomenuti i da se na pripremama mlađih reprezentativnih selekcija nalaze mladi golman Andrej Stojilković (2006.), kao i igrači 2009. godišta: Andrej Gojković, Aleksandar Ninović i Ognjen Stojilković, koji su osvojili peto mesto u Srbiji.

Kada je reč o reprezentativnim selekcijama, treba naglasiti da su šef stručnog štaba Valisa Miloš Saković i novi golman “vidri” Veljko Tomić, koji je stigao u redove Valjevaca iz niškog Naisa, na pripremama B reprezentacije Srbije u Južnoj Koreji.

Sestre Ratković i Milica Pavić, valjevkske reprezentativke u najdražem dresu Srbije

S posebnim ponosom Valis iznosi podatak da su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, za devojke do 16 godina, boje Srbije branile tri Valjevke, Nika i Zoja Ratković, koje su članice beogradske Palilule, kao i najmlađa Milica Pavić, rođena 2010. godine koja je član podmlatka Crvene zvezde- Taš 2000.

Nika je na većini utakmica bila najbolji strelac našeg tima, dok je Zoji (2009.) i Milici ovo bio prvi put da nose kapicu državnog tima, a Pavićeva se može podičiti i činjenicom da je bila kao najmlađa bila standardni član prve postave Srbije.