26/05/2024
  • Home
  • Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Osnovne informacije o pravnim uslovima korišćenja portala Objektiva.rs i molimo Vas da pre upotrebe nekog dela websajta pažljivo pročitate sledeći tekst.

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge Nezavisnog internet portala valjevskog kraja Objektiva.rs.

Korišćenjem bilo kog dela nezavisnog internet portala Objektiva.rs i svih njegovih delova, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala Objektiva.rs, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo portala Objektiva.rs ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Nezavisni internet portal Objektiva.rs posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Objektiva.rs sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, linkova ka spoljnim stranicama, kao i  linkovanih  vesti i tekstova sa drugih sajtova uz uredno navođenje izvora (Ovakve vesti i informacije su preuzete iz drugih medija (izvora) i kao takve bez modifikacija objavljene, te Objektiva.rs ne može preuzeti odgovornost za njihov sadržaj).

Objektiva.rs sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala Objektiva.rs  koristite na vlastitu odgovornost, i portal Objektiva.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup portalu Objektiva.rs i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Portal Objektiva.rs ima autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka…). Bez saglasnosti Objektiva.rs zainteresovani ne mogu da upotrebljavati ni jedan od sadržaja Objektiva.rs. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Objektiva.rs podložno je tužbi.

Napomena: Upotreba tekstualnih sadržaja, fotografija, audio sadržaja, video sadržaja objavljenih na Objektiva.rs uz nepoštovanje pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti. Ukoliko smatrate da je portal Objektiva.rs povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Izmene uslova korišćenja

Objektiva.rs zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku. Objektiva.rs zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog ili trajnog) bio kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Objektiva.rs neće biti odgovorna za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Linkovi na druge web stranice

Objektiva.rs se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na druge web stranice. Sve sadržaje portala Objektiva.rs koristite na sopstvenu odgovornost. Portal Objektiva.rs ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu. Objektiva.rs ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su linkom povezana na Objektiva.rs. Za posete sajtova trećih lica Objektiva.rs ne snosi ikakvu odgovornost i Objektiva.rs smatra da to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti za sve eventualne rizike i/ili štetne posledice.

Blogovi

Tekstovi objavljeni u rubrici Blogovi predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Objektiva.rs. Objektiva.rs ne odgovara za stavove iznete u ovoj rubrici.

Zaštita privatnosti

Objektiva.rs poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca internet portala. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, portal Objektiva.rs neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom i u slučaju teškog kršenja pravila portala  Objektiva.rs.

Korisnicima portala Objektiva.rs strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.
  • Objektiva.rs ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.