19/03/2024
Najnovije vesti

HUMANITARNA ČAJANKA

Autor 12/12/2021

Čajankom organizovanom u restoranu Tajna i prikupljanjem sredstava za kupovinu porođajnog stola, koji nedostaje porodilištu valjevske bolnice, Humanitarna organizacija “Rodi se na lepom mestu” prestaje da postoji. Ova akcija je zapravo finale dosadašnjeg rada, a za tri godine postojanja u porodilište valjevske bolnice slilo se mnogo preko potrebnih aparata koji su godinama nedostajali za funkcionalan rad.

O dosadašnjem radu predsednik ovog udruženja, doskorašnji načelnik ginekološkog dela valjevske bolnice dr Nenad Dimitrijević kaže:” Sada pokušavamo da kupimo i treći porođajni sto, kupili smo već dva tokom ove akcije, i ako bi uspeli da kupimo i ovaj treći onda bi sve tri naše porođajne sale bile opremljene najmodernijim porođajnim stolovima, naravno, na dobrobit svih naših sugrađanki ali i svih žena iz regiona koje se porađaju u Valjevu. Jedan porođajni sto tog kvaliteta je oko 23.000 eu i nadam se da ćemo do kraja godine uspeti da prikupimo sva sredstva i da na opštu korist grada opremimo i treću porođajnu salu. Mi smo za ove tri godine oko 250.000 eu “ubacili” kroz opremu u porodilište valjevske bolnice, što kroz samostalne projekte, što kroz donacije, što kroz zajedničke projekte sa gradom i bolnicom. Imali smo donacije i iz inostranstva, zanimljivo je i iz Hrvatske. Medicinska oprema se vremenom haba i tu nema kraja. Puno smo uradili, obezbedili smo tri nova ultrazvučna aparatga, tri ctg aparata, transportnu izoletu, dva porođajna stola, oprremljena je nova sala za patologiju grlića materice sa kolposkopom, sa anti-statičkim podom, sa radio-talasnim nožem, ginekološkom stolicom. Nabavili smo aparate za čišćenje, paročistače, aparate za glačanje i ribanje podova, aparate za prečišćavanje vazduha, urađen je potpuno nov enterijer svih odeljenja i odseka, novi su dušeci na svim krevetima u porodilištu. Za jednu nevladinu organizaciju koja se bazira isključivo na projektima i na ličnim donacijama firmi uglavnom iz Valjeva i opština koje gravitiraju ka Valjevu, za samo tri godine rada uradili smo mnogo. Zapravo, mislim da je to sjajno”.

I mi mislimo da je sjajno. I zato HVALA za svu požrtvovanost, za svo angažovanje za ove tri godine, pokazali ste kako se radi posao koji se voli. I treba da budete ponosni na sve što ste uradili. A i Valjevo sa Vama.