28/05/2024
Najnovije vesti
Divcibare asfaltiranje puta Branko Vukovic i radnici Preduzeca za puteve Valjevo

ASFALTIRANJE PUTEVA NA DIVČIBARAMA

Autor 27/10/2021

Na Divčibarama je nastavljeno infrastrukturno uređenje, pa su juče presvučne asfaltom dve deonice puteva u ovom turističkom mestu. Asfaltirana je deonica od pumpe do Vodovoda, dužine 720 metara i deonica pored crkve, u dužini od 180 metara.

Radove je obišao rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište, Branko Vuković, koji je rekao da grad Valjevo, uz podršku Republike Srbije sprovodi ambiciozne planove na uređenju Divčibara.

„Poboljšanje putne infrastrukture je prvi uslov da gosti bezbedno i lako dođu do Divčibara, koje su doživele poslednjih godina pravi procvat. Ova dva puta su bila u lošem stanju, jer je velika frekvencija saobraćaja na njima. Putevi vode do nove ski staze i drugi je u samom centru pored crkve. Na nama je da se postaramo da ovo turističko mesto razvijamo planski i organizovano, kako bi Divčibare sačuvale svoju lepotu, a opet da zadovoljimo potrebe sve većeg broja turista i investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Divčibare“, rekao je Vuković.

Radovi su u okviru rehabilitacije ulica, za šta je Grad ove godine opredelio 28 miliona dinara, izvođač je Preduzeće za puteve “Valjevo”.