15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • BOD U KRUPNJU NA STARTU PROLEĆNOG DELA PRVENSTVA
Detalj sa prijateljske utakmice Budućnost Krušik- Loznica foto Dragan Krunić

BOD U KRUPNJU NA STARTU PROLEĆNOG DELA PRVENSTVA

Autor 14/03/2023

Počeo je prolećni deo Srpske lige Zapad, koji je zbog vremenskih uslova pomeren sedam dana.

Ekipa Budućnost Krušika je na gostovanju u Krupnju uspela da dođe do boda (1:1), i time delimično vrati “milo za drago” ekipi Rađevca koja je u prvom kolu prvenstva odnela sva tri boda iz Valjeva.

Valjevski fudbaleri u podmlađenom sastavu bili su ravnopravan takmac tokom cele utakmice. Šta više, Budućnost Krušik je poveo sredinom prvog poluvremena, nakon jedne brze kontre. Strelac gola je bio Jovan Jakovljević. Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

U nastavku utakmice Rađevac se svim silama trudio da anulira prednost valjevske ekipe. To im je i uspelo u 60. minutu kada je nakon jednog prekida lopta ubačena u 16-terac, preletela celu odbranu, da bi na drugoj stativi Samurović uspeo da je sprovede u gol nemoćnog Milinkovića.

Jalovi napadi domaćina nisu urodili plodom, pa je valjevski tim uspeo da sačuva nerešen rezultat. Ovaj bod zlata vredan svakako će značiti mladoj ekipi Budućnost Krušika u borbi za opstanak.

Predrag Simić, šef stručnog štaba Budućnost Krušika nakon ove utakmice rekao nam je: ” Zadovoljni smo osvojenim bodom u susretu sa Rađevcom iako je rezultat mogao da bude i drugačiji. Rano smo poveli ali nismo uspeli da sačuvamo vođstvo. Utakmica se igrala po veoma lošem terenu, što je svakako otežavalo igru. Već se okrećemo ka sledećoj utakmici. Za nas je svaka utakmica važna, očekujem bolje igre u prolećnom delu prvenstva i opstanak u ligi”.

Budućnost je u Krupnju igrala u sastavu: Milinković, Đorđević, Isidorović, Matić, Petrović, Đermanović, Pavlović, Martinović, Rajevac, Jakovljević i Moćić. U igru ušli Starčević, Tešić i Sokolović.

U drugom kolu koje je na programu u subotu 18.marta u Valjevu gostuje ekipa Budućnosti iz Arilja. Utakmica se igra na stadionu u parku Pećina, a početak je u 14.30.