06/12/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • BRILIJANTNI USPESI MLADIH MATEMATIČARA IZ VALJEVA
Kengur bez granica takmičenja mladih matematičara 2022 održano u Kragujevcu Valjevo zablistalo brojnim medaljama Objektiva.rs

BRILIJANTNI USPESI MLADIH MATEMATIČARA IZ VALJEVA

Autor 14/06/2022

Valjevski mladi matematičari, učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Valjeva, osvojili su veliki broj medalja na proteklom takmičenju “Kengur bez granica” u Kragujevcu, gde su učestvovali u organizaciji Društva matematičara Srbije – Podružnice matematičara iz Valjeva.

Prošlog vikenda, u nedelju, 12. juna 2022. godine, u Kragujevcu je održano finale takmičenja iz matematike “Kengur bez granica” za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovo takmičenje se inače priređuje širom sveta i prvi krug nadmetanja je počeo 17. marta ove godine. U finale se plasiralo po 25 učenika, najboljih mladih matematičara, iz svakog razreda u našoj državi.

U finalu takmičenja iz matematike “Kengur bez granica”

Valjevo je predstavljao čak 14 učenika

Na finalu “Kengur bez granica” Valjevo je predstavljao čak 14 učenika, koji su u Kragujevac putovali u pratnji svojih učitelja i nastavnika.

Među najmlađim učesnicima bila su četiri osnovca iz Valjeva i svi su osvojili medalje: zlatnu medalju je osvojio Andrej Krajinović, a srebrnu Mateja Nešić, učenici u Osnovnoj školi Andra Savčić, srebrno odličje poneo je Veljko Nikolić, učenik Prve osnovne škole i bronzanu medalju je osvojio Lazar Ćosić, učenik Osnovne škole “Vladika Nikolaj Velimirović”.

Takođe, izuzetne rezultate na ovogodišnjem finalu takmičenja matematičara, ostvarilo je desetoro učenika Valjevske gimnazije.
Mihailo Lekić osvojio je zlatnu medalju. Na korak iza i priznanje srebrnog sjaja poneli su mladi matematičari: Pavle Stanković, Anica Petrović, Sofija Nenadović i Nikola Trifunović. Bronzanim medaljama su nagrađeni Lea Belić, Nina Stanić i Lazar Lazarević. Ekipu sjajnih učesnika finalnog takmičenja “Kengur bez granica” predstavljali su i Aleksandra Mitrović i Andrija Nikolić, svi učenici Valjevske gimnazije.

Prema rečima Dragana Stefanovića, predsednika Podružnice matematičara Valjeva, mladi matematičari iz Valjeva su postigli izuzetne rezultate: “Učenici su osvojili 12 medalja i tim skorom smo bili jedni od najuspešnijih gradova“.

Foto – privatna arhiva, blistavi mladi matematičari iz Valjeva nakon finala takmičenja “Kengur bez granica” u Kragujevcu