24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ČETRNAEST MEDALJA BICIKLISTIMA SPUTNJIKA NA MTB KUPU SRBIJE U NOVOM SADU

ČETRNAEST MEDALJA BICIKLISTIMA SPUTNJIKA NA MTB KUPU SRBIJE U NOVOM SADU

Autor 20/09/2022

Biciklisti Sputnjika ponovo su blistali i na ponos našeg grada opet u Valjevo doneli “brdo” medalja. Ovoga puta, na MTB Kupu Srbije koji je održan na mokroj i zahtevnoj stazi u Petrovaradinskoj tvrđavi, osvojeno je ukupno 14 medalja od čega su četiri zlatne.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji rezultat ostvaren je u kategoriji mlađih poletaraca gde su sva tri prva mesta osvojili biciklisti Sputnjika. Sjajnu pobedu izborio je Sava Starčević, drugi je bio Filip Vukmir, treći Stefan Simović, a najmlađi Pavle Tošić bio je šesti na koji način je osvojena i prva timska zlatna medalja. Pobede u ekipnom delu za BK SPUTNJIK zatim su izborile i ekipe poletarki i kadeta.

Poletarac Lazar Angelovski je najavio da hrabro ide šampionskim stopama starijeg brata Bogdana, pa je prvi put ove godine izborio mesto na pobedničkom postolju i to na trećem stepeniku. Njegov vršnjak i klupski drug Aleksa Nedeljković je borbeno i hrabro vozio i izborio plasman oko 10-og mesta. Sve ljubitelje valjevskog biciklizma prijatno je iznenadio i obradovao Đorđe Pavić koji je najavio nastavak niz uspeha biciklista iz škole BK SPUTNJIK. On je taktički odličnom vožnjom ponovo izborio medalju bronzanog sjaja, a uspehu u ovoj kategoriji doprineo je i uporni Dimitrije Jezdić plasmanom oko 10- og mesta čime je osvajeno ekipno treće mesto.

Kadeti iz najboljeg valjevskog biciklističkog kluba, reprezentativci Stefan Davidov i Bogdan Angelovski su osvojili srebrnu i bronzanu medalju, a Igor Davidov se morao zadovoljiti četvrtom mestom i to sve bilo je dovoljno za još jedan ubedljivi timski trijumf.

Za srebrno odličje izborila se nova nada srpskog ženskog biciklizma, drumska šampionka države talentovana Mila Starčević. Odličan nastup imale su i nešto mlađe Natalija Kulinčević i Natalija Tošić koje su među poletarkama bile druga i treća što je donelo novi trijumf u ekipnoj konkurenciji. U trci kadetkinja, Nikolija Kulinčević je u jakoj konkurenciji osvojila peto mesto.

Svi ovi uspešni nastupi rezultat su velikog i napornog rada mladih biciklista Sputnjika iza kojih stoji dobar i stručni rad trenera i podrška roditelja ali i grada čije rukovodstvo je u znatnoj meri ove godine podržalo jedan od najboljih sportskih kolektiva u gradu na Kolubari, pa je za očekivati u sledećem periodu još boljih sportskih rezultata, možda čak i onih koji će doneti toliko željeni nastup na olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima.