12/07/2024
Najnovije vesti
Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo Objektiva.rs foto Dragan Krunić početak školske godine

ĐACI U ŠKOLAMA I OD 4. APRILA

Autor 02/04/2022

U svim osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka, 4. aprila 2022. godine, nastava će biti održavana prema prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 24. marta do 29. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1049 (0.14%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 2 (0.005%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 24 (0.06%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 1 (0.002%) grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.