13/06/2024
Najnovije vesti
czk Centar za kulturu Valjevo reka Kolubara foto Objektiva.rs DraganKrunić foto parkić

DEČJA POZORIŠNA ZIMA U FEBRUARU

Autor 04/02/2022

U okviru programa “Dečja pozorišna zima” u Centru za kulturu Valjevo, na velikoj sceni, tokom februara 2022. godine planirane su tri predstave za decu.

Prva na programu, 12. februara, od 12 časova, je predstava Hrabri krojač, šaljiva priča, a radnja je smeštena u malu krojačku radnju u kojoj su dva krojača ispričala poučnu priču.

Edukativnim karakterom predstave je naglašeno poštovanje, strpljenje, dobrota i hrabrost. Takođe, deca će naučiti da nije lako postati heroj i da je za to potrebno više od lepo skrojenog odela i plašta.

Predstava pokazuje da svaki konflikt može biti prevaziđen mirnim putem i da se silom ništa dobro ne postiže. Ova zanimljiva i interaktivna predstava zahteva od dece pažnju, a glumci traže pomoć za rešavanje nedoumica koje se nameću tokom predstave. Radnja predstave se bavi tolerancijom i promoviše prihvatanje različitosti. Predstava obiluje muzikom i šalama koje su prilagođene uzrastu dece.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Centra za kulturu, od 10 do 12 časova, na dan održavanja predstave, po ceni od 250 dinara.

Na velikoj sceni u Centru za kulturu u okviru “Dečije pozorišne zime” 19. februara, od 12 sati, u planu je i predstava “Veštica Dobrila, dobra, slatka, mila”, dok je za 27. februar najavljen “Veseli mornari”.