15/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo Lajkovac plivanje osnovna škola Andra Savčić

DELFINI IZ TREĆE

Autor 23/11/2021

Učenici iz Valjeva su zablistali na jučerašnjem Okružnom školskom takmičenju u plivanju, održanom na zatvorenom bazenu u Lajkovcu, gde je proteklih meseci priređeno više značajnih vaterpolo utakmica. Na takmičenju učestvovali su učenici iz većine osnovnih škola iz Valjeva, kao i celog Kolubarskog okruga.

Na Okružnom takmičenju u plivanju, učenici Osnovne škole Andra Savčić, ostvarili su izuzetne uspehe. Od devetoro učesnika iz Treće, pet učenika je osvojilo zlatnu medalju i time se plasirali na republičko takmičenje.

Prvo mesto i dalji plasman izorili su: Dunja Babović V5 – prsno 50m, Anđela Kostadinović VII2 – kraul 50m, Maša Cvetković VIII3 – leđno 50m, Aljoša Kokošar VIII2 – prsno 50m, David Stepanović VIII3 – kraul 50m.

Pored njih, odličan rezultat, drugo mesto i osvojene srebrne medalje: Đurđa Svilarević V1 – kraul 50 m, i Marko Arsić VIII2 – leđno 50 m.

Najmlađi predstavnici OŠ Andra Savčić iz Valjeva ostvarili su zapaženo učešće, Isidora Kostadinović IV1 – kraul 50m i Bogdan Jović III1 – kraul 50m.

Svojevrsan uspeh na takmičenjima proteklog vikenda ostvarila je učenica osmog razreda Osnovne škole Andra Savčić, Maša Cvetković osvojivši devet medalja, od kojih su četiri na nadmetanjima u starijoj, seniorskoj konkurenciji.

Ekipu učenika Osnovne škole Andra Savčić iz Valjeva na takmičenju je predvodila nastavnica fizičkog vaspitanja, Vesna Nikolić.

Po završetku nadmetanja osnovaca, usledilo je plivačko takmičenja učenika srednjih škola iz Kolubarskog okruga, takođe održano na nedavno izgrađenom, zatvorenom bazenu u Lajkovcu.