28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • DS: “POPUŠTA I MILOŠ VELIKI”
put rupa unisten ruiniran kolovoz

DS: “POPUŠTA I MILOŠ VELIKI”

Autor 26/10/2021

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke Valjevo prenosimo potpuno.

“Da li Valjevo, kao i Srbija u svojim organima upravljanja ima stručnjake za razvoj drumskog saobraćaja i izgradnju putne infrastrukture? Samo kvalitetne saobraćajnice mogu dovesti do lakšeg i bezbednijeg života naših sugrađana.

Svi znamo da su putevi žile kucavice jednog društva, neko kao da se trudi da ih svakodnevno uništava sa svojim navodno investicijama u nove, skuplje, kvalitetnije puteve…? Dok se na jednoj strani grade Auto putevi, koji su i te kako važni za jednu državu, a i šire, na drugoj strani imamo svakodnevno uništavanje puteva nižih kategorija u celoj zemlji, pa i u našem Valjevu.

Ništa građanima koji žive u seoskim područjima ne znači ni „Miloš Veliki“, ni drugi auto putevi, ako do njega bezbedno ne mogu da dođu iz svojim mesta življenja. Ali, očigledno je da pod prevelikim teretom moćnih kamiona, koje poseduju neki moćni ljudi, popušta i „Miloš Veliki“, neravnine i na tom putu su sve veće i veće…

Mi imamo sreću, ili nesreću, da u okolini našeg Valjeva država raspolažemo sa više aktivnih rudnika kamenog agregata odakle kamioni svakodnevno odvlače razne frakcije za izgradnju saobraćajnica u pojedinim delovima Srbije. Međutim valjevska opština ima najlošije puteve od svih gradova Zapadne Srbije. Šta je u pitanju? Da li je nemar, nerad, ili neznanje, to bi građani trebali da odluče na sledećim izborima.

Pored rupa na ulicama koje direktno ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju, najveći problem predstavljaju i kolotrazi na putevima (Duplim tarkama, Užičkom putu, putu prema Lajkovcu i drugim pravcima iz Valjeva). Kolotrazi su toliko izraženi da predstavljaju potencijalnu mogućnost nastanka saobraćajnih nezgoda u svako vreme.

Zašto ćute i žmure ljudi koji rade u organima lokalne vlasti, a vezano za saobraćaj? Zašto žmure i ćute policajci, inspektori i svi drugi nadležni, a vezano za kontrolu saobraćaja pretovarenih kamiona koji bukvalno lome puteve? Da li se Valjevo uljuljkalo u sve većim brojevima obolelih od Korone, ili od nadolazećih PM10 i PM2,5 otrovnih čestica?

Mislimo da Valjevo može, da Valjevo ima snage da se uhvati u koštac sa svim problemima u njihovom rešavanju, ali samo sa drugim ljudima na odgovarajućim mestima u organima lokalne zajednice, onim ljudima koji znaju i koji hoće to da rade” – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Valjevo.

Naslovna fotografija – Gr DS Valjevo