16/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-Foto-Dveri

Dveri Valjevo: „Da li su ispoštovane procedure za rukovanje opasnim materijama“

Autor 24/05/2023

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Dveri Valjevo navode:

„Nesreća koja se dogodila u fabrici Krušik u našem gradu 22.05.2023. godine je građane Valjeva ozbiljno uzdrmala, i podstakla na razmišljanje o uzrocima učestalosti nesreća u ovoj fabrici. U toku prošle godine, dogodile su se dve nesreće, jedna u avgustu u kapislani, prilikom koje su povređene dve radnice, jedna lakše, jedna teže, a druga u decembru u upaljačnici kada je povređena jedna radnica.

Na svu sreću radnica koja je povređena 22.05.2023. nije zadobila teške telesne povrede. Učestalost povreda navodi na razmišljanje i pitanje da li su ispoštovane sve procedure vezane za proces proizvodnje i rukovanje opasnim materijama. Na ovakvo razmišljanje navodi nas činjenica da se u većini slučajeva zapošljavaju kadrovi SNS-a, pa su upitne kvalifikacije za rukovanje opasnim materijama.

Zahtevamo od nadležnih institucija da se formira stručna nezavisna komisija koja će detaljno ispitati i javnosti saopštiti koliko su ispoštovani svi procesi u proizvodnji i rukovanju opasnim materijama, kao i da li su svi zaposleni koji učestvuju u procesu proizvodnje uspešno savladali neophodne obuke i imaju potrebne kvalifikacije. Građani Valjeva čekaju odgovor!“, navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog Odbora Srpskog Pokreta Dveri Valjevo.