29/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • EKOLOŠKI POKRET IZ BEOČINA PODRŽAVA ZELENE SRBIJE I KOALICIJU IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE
Zeleni Srbije Objektiva.rs Valjevo Beograd

EKOLOŠKI POKRET IZ BEOČINA PODRŽAVA ZELENE SRBIJE I KOALICIJU IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE

Autor 07/03/2022

Ekološki pokret Beočina Zlatko Todorčeski doneo je odluku da podrži listu IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE.

Ekološki pokret Beočin se od osnivanja zalaže za ukrupnjavanje u ujedinjavanje zelene političke scene. Iz tog razloga je doneo ovu odluku, pre svega podržavajući Zelene Srbije kao nosioce zelene politike u koaliciji okupljenoj oko Socijalističke partije Srbije.

Ekološki pokret Beočin podseća da se ekonomske slobode mogu ostvarivati samo ispunjavanjem ekoloških prava i sloboda, uz zaštitu klime i prirode, zaštitu dostojanstva i zdravlja porodica i pojedinaca. Ove aspekte ekološke i socijalne politike prepoznala je u koaliciji SPS – JS – Zeleni i vođena time odlučila da ih podrži na predstojećim izborima.

Ono za šta se u prethodnom periodu zalagali Zeleni Srbije jeste otvaranje novog i jedinstvenog Ministarstva za zaštitu životne sredine, a to je koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije uradila 2017. godine. Takođe, donošenje zakona o zabrani izgradnje malih hidroelektrana u zaštićenim prirodnim dobrima, jeste delo dobre saradnje SPS i Zelenih Srbije i u krajnjem glavni plod saradnje jeste proces pripreme i kreiranja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom i otvaranje Poglavlja 27 je došlo početkom 2022. godine kao ogromno priznanje za rad i posvećenost.

Zlatko Todorčeski pozvao je svoje članove, simpatizere i sve zelene i ekološke aktiviste da podrže listu IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE i nastupe zajedničkim snagama sa Zelenima Srbije i Socijalističkom partijom Srbije na izborima za Grad Beograd i za Narodnu skupštinu,” navedeno je u pisanom saopštenju.