15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • IZLOŽBA POVODOM 70 GODINA NARODNOG MUZEJA VALJEVO
Valjevo Narodni muzej izložba 70 godina rada

IZLOŽBA POVODOM 70 GODINA NARODNOG MUZEJA VALJEVO

Autor 08/12/2021

U okviru svečanosti obeležavanja 70 godina rada Narodnog muzeja Valjevo, u četvrtak, 9. decembra 2021. godine, u 12 časova, u Galeriji, biće otvorena izložba pod nazivom “Plakati izložbi i događaja u Narodnom muzeju Valjevo tokom prvih decenija XXI veka.”

Prema rečima autora izložbe, Jelena Ivić, muzejskog dokumentariste, izložba sadrži dve celine: muzejske i gostujuće programe, kao i izdvojene segmente: izložbe Narodnog muzeja Valjevo, predstavljene, su objedinjeno na kolažnim panoima sa plakatima muzejskih izložbi, kao i u okviru manifestacija Noć muzeja i Tešnjarske večeri. Poseban segment su izložbe valjevskih umetnika, kao i likovne kolonije. Plakati gostujućih izložbi, takođe u vidu kolažnih panoa, formirani su prema određenim tematskim celinama. Muzički događaji i različite vrste promocija izdvojeni su na kolažne panoe u okviru segmenta događaji.

U nastavku programa, u petak, 10. decembra, od 11 časova, je promocija monografije Tragom prošlosti. Potom, od 13 časova, u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, je svečana akademija povodom sedam decenija uspešnog postojanja Narodnog muzeja Valjevo.