15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” – Prvi korak ka boljem Valjevu 17 mandata
Koalicija-Svanuce-UVM-Zeljko-Trifunovic-Ivan-Manic-kzn-05-2024-FOTO-sjk-za-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-kolubarski-region-News-Serbie-politika

Koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” – Prvi korak ka boljem Valjevu 17 mandata

Autor 03/06/2024

Na osnovu prvi procena rezultata lokalnih izbora u Valjevu, koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” je osvojila 17 odborničkih mandata.

Tim povodom, šef izbornog štaba, Željko Trifunović naglašava: “Uzimajući u obzir nisku izlaznost od samo 50%, neravnopravne uslove za kampanju i veliki pritisak na građane od strane ogromnog broja aktivista iz više gradova koji su se u toku izbornog dana sjatili u Valjevu, koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” je zadovoljna postignutim rezultatom.

Žalimo za tim što veći broj naših sugrađanki i sugrađana nije učestvovao u glasanju”, kaže Trifunović, pri tome podsetivši da je na  parlamentarnim izborima u decembru 2023. procenat izašlih na izbore izašlo 62,9% birača i dodaje: “Jer se na lokalnim izborima donose odluke koje su izuzetno važne za njihove svakodnevne živote.

Koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” jučerašnje rezultate vidi samo kao prvi korak u borbi za jedno drugačije i bolje Valjevo. Imaćemo 17 odbornika u gradskom parlamentu koji su spremni za lavovsku borbu koja nas očekuje. Našim sugrađankama i sugrađanima obećavamo da ćemo svim snagama braniti interese građana u lokalnom parlamentu. Naša poruka ostaje – sVAnuće”, poručuje Željko Trifunović, šef izbornog štaba Koalicije “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”.

Nakon održanih lokalnih izbora, kandidat za gradonačelnika koalicije “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”, profesor Ivan Manić napominje:

“Od danas je u skupštini grada Valjeva 17 odbornika sVAnuća. Iako smo očekivali veću izlaznost koja bi rezultat naše koalicije značajno ojačao, imamo sve razloge za optimizam i nadu u bolje sutra.

Trećina odbornika skupštine iz redova hrabrih predstavnika sVAnuća imaće i mogućnost da zakazuje vanredne sednice skupštine, te se čvrsto i odlučno bori za interese i boljitak svih građana Valjeva, a naročito valjevskih sela.

Uz zahvalnost zbog 12500 glasova naših sugrađana i obećanje da će se principi, borbenost i doslednost proklamovani u toku kampanje sVAnuća tek očitovati kroz skupštinski rad.

Nema sumnje, sVAnuće dolazi”, poručuje Ivan Manić iz koalicije “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”.