12/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • KONCERT ZA MIKIJA- VEČE PUNO EMOCIJA

KONCERT ZA MIKIJA- VEČE PUNO EMOCIJA

Autor 02/11/2022

Koncert za Mikija u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević , održan u velikoj sali Centra za kulturu, privukao je veliki broj ljubitelja pesama i muzike Mikija Jevremovića.

Valjevo se na ovaj način odužilo velikanu koji nas je napustio pre pet godina. Prepuna velika sala Centra za kulturu, sjajna atmosfera, Mikijeve pesme od raznih izvođača, učinile su da ovo veče puno emocija bude dostojno njegovog imena kojim je proslavio i Valjevo odakle je i započeo svoju karijeru. A za sam koncert koji je bio besplatan tražila se karta više. Ulazilo se i bez karte jer mnogi nisu bili te sreće da do nje dođu. I odavno nije bila tako “valjevska” atmosfera na jednom koncertu. Zoran Jevremović, Mikijev brat nije pevao, ali je lepim sećanjima vratio publiku u vreme muzike u kome mnogi od prisutnih nisu bili ni rođeni.

Hor valjevske Gimnazije na čelu sa prof. Markom Tomićem otvorio je koncert, a potom su se ređali Mirko Đurđević, Vlada Selkov, Dule Lušin, Mira Vuković, Andrija Kalabić, Srđan Lazić, Boban Ostojić, Milan Milivojević, Dimče Ristovski, Mila Ristović i naravno Jelena Jevremović, sinoć i uplakana i nasmejana. Plejada pratećih muzičara na čelu sa Lazarom Avramovićem, Darkom Jovanovićem, orkestrom CZNKT Abrašević na čelu sa Aleksandrom Gavrilovićem, Ivica Doksas, Vladimir Obradović, Dragan Pavlović, Boban Živković, Siniša Manić, Milovan Mirković, Zoran Tomić, Miodrag Obradović, Dragan Jokić, Milovan Milovanović i Aleksandar Dragojević pokazala je da Valjevo ne treba da brine za muziku. Ima je i ima majstora tog zanata. I zaslužili su da budu imenom spomenuti nakon sinoćnog koncerta.

Jelena Jevremović

Direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević Miloš Smiljanić rekao nam je nakon koncerta: “Bilo je ovo veče sete, suza ali i sjajne energije koju su zajedno podelili svi izvođači ali i Mikijeva verna publika. Koncert smo završili uz obećanje da će on postati tradicionalan i da ćemo svake godine uživati u pesmama jedne od najvećih zvezda Balkana, našeg Mikija Jevremovića.”

Petogodišnjica Mikijevog odlaska poklapa sa sa 60 godina od snimanja njegove prve ploče, i 65 godina od njegovih muzičkih početaka kao soliste u horu Abraševića. Živi Miki uz pesme koje Valjevci rado pevaju, i ne zaboravljaju svoga velikana.