28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • KOVAČEVIĆ I OVE GODINE PRVI U PLIVANJU ZA BOGOJAVLJENSKI KRST
Valjevo reka Gradac Bogojavljenje plivanje za Krst Časti 2022

KOVAČEVIĆ I OVE GODINE PRVI U PLIVANJU ZA BOGOJAVLJENSKI KRST

Autor 19/01/2022

Aleksandar Kovačević, mladi Valjevac, vaterpolista Valisa je na Bogojavljenje 2022. po drugi put, prvi doplivao do Časnog Krsta, na reci Gradac.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst, ove godine, održano je po 11. put na reci Gradac. Prisutne je pozdravio sveštenik Dejan Tripković.

Program je počeo nastupom Dečjeg hora pri Hramu Vaskrsenja, pod dirigentskom palicom Vanje Urošević, uz Milicu Dosković iz Zrenjanina, uz čiju pesmu “Ne dam” plivači su uskočili u reku.

Časni Krst u vodu spustio je protonamesnik Filip Jakovljević, arhijerejski zamenik Episkopa valjevskog Gospodina Isihija.

Simbolična 33 metra između obala plivalo je ukupno 30 Valjevaca, među kojima i jedna žena. Do krsnog znamenja i ove godine prvi je doplivao Aleksandar Kovačević, mladi vaterpolista valjevskog Valisa.

Nije bitno ko je došao prvi do Časnog Krsta. Svi smo mi ovde pobednici, jer smo i pored ovakve temperature skočili u vodu. Bilo je i starijih i mlađih koji su plivali. Svaka čast svima, ovo je veliki događaj za sve nas,” rekao je Aleksandar Kovačević, kome je ovo drugo učešće u plivanju za Bogojavljenski Krst, a ovogodišnju pobedu je posvetio svom dedi.