13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LF VA: ZELENO – LEVA GRUPACIJA “MORAMO”
Lokalni front Valjevo Ne davimo Beograd Moramo Akcija

LF VA: ZELENO – LEVA GRUPACIJA “MORAMO”

Autor 21/01/2022

Aktivisti udruženja građana Lokalni front Valjevo su 19. januara 2022, na Dorćol – placu u Beogradu, učestvovali u događaju na kojem je obnarodovana zeleno-leva grupacija MORAMO, koja će nastupiti na predstojećim izborima, a koju čine OGP Akcija, čiji je i Lokalni front Valjevo deo, pokret Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak.

Prisutnima su se između ostalih obratili Nebojša Zelenović i Dušica Barović iz Otvorene građanske platforme Akcija, Dobrica Veselinović i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd i Aleksandar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka.

Tom prilikom je predstavljen slogan MORAMO i vizualni identitet, zelena i ljubičasta boja, pod kojim će ova grupacija učestvovati na parlamentarnim i beogradskim izborima.

Još jednom su upućeni pozivi ostalim opozicionim kolonama na dogovore o zajedničkom predsedničkom kandidatu. Predsednički kandidat mora da odiše državnim jedinstvom i da ima nacionalnu prepoznatljivost, kao i da bude ostvaren u svojoj profesiji.

Organizacije koje su okupljene u MORAMO su aplicirale za članstvo u evropskim zelenim, a uveliko su na terenu dokazane u borbi za vazduh koji ne ubija, čistu vodu i zemlju, demokratiju, i državu solidarnosti.

Ovom događaju su, pored Ivana Manića, Ljubomira Radovića i Željka Trifunovića iz Lokalnog fronta iz Valjeva, prisustvovali i brojni aktivisti i mnoge istaknute ličnosti srpskog društva.

Lokalni front Valjevo će u narednom periodu predstavljati kandidate iz Valjeva koji će se naći na listi MORAMO i intenzivirati obuku članova biračkih odbora za odbranu izborne volje građana na predstojećim izborima, navodi Lokalni front Valjevo.