28/02/2024
Najnovije vesti
Matija Dedić foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo CZK 04 03 2022

MATIJA DEDIĆ ODUŠEVIO NASTUPOM

Autor 05/03/2022

U velikoj sali Centra za kulturu sinoć je solistički koncert u Valjevu održao Matija Dedić. “Matija svira Arsena” je album objavljen 2016 godine, a sinoć predstavljen i valjevskoj publici.

Matiji ovo nije prvi nastup u Valjevu. Više puta je nastupao na Jazz Festu i u Valjevu je uvek rado viđen gost. Sinoćnim koncertom i kvalitetom koji je potvrdio, samo je dokazao zašto je toliko tražen na području bivše Jugoslavije i van granica svoje države.

O sinoć održanom koncertu, Matija Dedić je rekao: “Zahvalan sam publici što sam mogao da u miru i koncentraciji odsviram ovaj koncert. Valjevo je uvek u mom srcu, a ovde sam prvi put došao kao mlad i lud sa svojom beogradskom ekipom koji su mi braća. Valjevo je uvek tu jedan bitan segment mojih početaka, a ovde sam došao prvi put sa 27-28 godina, a naredne godine punim 50.

Ja sam u kategoriji pijanista koja zadovoljava sve žanrove, klasični muzičar koji se kasnije zaljubio u američku kulturu. Dobro vladam žanrovima, a zbog evropskih standarda vezanih za kovid došli smo do toga da budemo prezadovoljni nastupima sa 50-60 posetilaca.

Vi ste fleksibilniji, na svu sreću po tom pitanju, pa kada saberem prošlu godinu od 10 nastupa, bilo je sedam u Srbiji, a tri u Hrvatskoj. “Matija svira Arsena” je materija u kojoj sam rastao, gde sam ja potpuno u tome. Ljudi tvrde da je to moj master rad, i reakcije na tu svirku su – odlične,” rekao je Matija Dedić nakon održanog koncerta u velikoj sali Centra za kulturu u Valjevu.