24/05/2024
Najnovije vesti

Metalac poražen od Čačana

Autor 08/04/2024

U utakmici bez preteranog značaja za ishod na tabeli košarkaši valjevskog Metalca poraženi su od ekipe Čačak 94 Quantoks.

Po završetku utakmice semafor je pokazao konačnih 73:86 ( 22:21, 16:31, 20:16, 15:18 ) za goste iz Čačka. Metalac se dobro nosio u prvoj četvrtini koju je rešio u svoju korist, ali je utakmica prelomljena u drugoj četvrtini koju su gosti rešili sa 15 poena prednosti.

Podmlađeni sastav Metalca pokušao je u drugom poluvremenu preokret, ali nedovoljno. Treća četvrtina pripala je domaćoj ekipi, rešena je za +4 za Metalac, dok su gosti rešili poslednji deo.

Trener Metalca Srđan Flajs po obezbeđenom opstanku u ligi ponovo je iskoristio priliku da pruži šansu mladim snagama Metalca, i oni su je na ovoj utakmici iskoristili maksimalno. Svi igrači su dobili minutažu, a zanimljivo je i da su se svi upisali u listu strelaca.

Tako je Obućina u igri proveo 24. minuta pri tom postigavši 11 poena, Gnjato i Teofilović su igrali 20 minuta- Gnjato je postigao sedam, a Teofilović tri poena, dok je Obradović igrao šest minuta postigavši pet poena. Najefikasniji u Metalcu na ovoj utakmici bio je koji je bio strelac 15 poena za 27 minuta igre, iza njega uz pomenutog Obućinu, 11 koševa je zabeležio i Janković za 30 minuta igre.

Prava je šteta što juniorima nije pružena šansa i na ranijim utakmicama, jer je očigledan kvalitet koji poseduju. Već ranije u petorci se ustalio Janković, najpre sa kratkim, a onda sve dužim nastupima. Može se zaključiti da se nazire kostur tima za naredne godine sa decom iz valjevske škole košarke. Naravno, pod uslovom da ne krenu na neke druge strane. Izvesno je jedno, posle dugo godina u Metalcu se u prvoj postavi nalazi čak pet mladih igrača iz Valjeva. Videćemo kakve će njihove karijere biti u daljem periodu, ali je jasno da škola košarke nije zamrla u Valjevu, i da ima talenata kojima treba posvetiti pažnju.

U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije Metalac gostuje u Beogradu gde se sastaje sa ekipom OKK Beograda.