12/06/2024
Najnovije vesti

Mila Starčević pobednica trofeja Beograda

Autor 14/08/2023

Dvostruka šampionka države, Mila Starčević članica BK Sputnjik-MET “solo” pobedama u sve tri etape ubedljivo je trijumfovala na Trofeju Beograda koji je ovoga vikenda održan u našem glavnom gradu.

Beskompromisnim vožnjama po vrućini i teškom vremenu i ostvarenim pobedama daleko ispred svojih rivalki i u brdskoj etapi i na kriterijumu i u drumskoj trci, mlada Starčevićka je bila za klasu bolja od drugih čime je opravdala mnogobrojne nastupe u reprezentaciji Srbije. Upornim i svakodnevnim radom je već drugu godinu za redom bez premca najbolja mlađa kadetkinja u našoj zemlji i već mesecima osvaja pobednička postolja i blista na svim trkama i u MTB i na drumu.

Mila Starčević na pobedničkom postolju

Takođe, veliki uspeh na Trofeju Beograda za mlade, ostvario je još jedan član BK Sputnjik-MET – mladji kadet Djordje Pavić. I on je pokazao veliki talenat i sjajne sprinterske sposobnosti i zasigurno je i on nova nada našeg biciklizma. Pavić je nakon odlične vožnje u trećoj etapi u sjajnom finišu stigao do srebrne medalje, ali je zbog zaostatka u prvoj etapi trku u generalnom plasmanu završio oko 10-og mesta.
Njegov klupski drug Dimitrije Jezdić se u istoj konkurenciji ponovo istakao kao veliki borac koji je u sve tri etape dobro vozio u prvim polovinama trka, ali je nedostatak snage doprineo da na kraju takmičenja ostvari plasman oko dvadesetog mesta.

Kadetski dvojac BK Sputnjik-MET: Igor Davidov i Nikolija Kulinčević već se nekoliko dana nalazi u Grčkoj gde će krajem meseca nastupiti za reprezentaciju Srbije na Balkanijadi u drumskom biciklizmu i od njih se očekuje dobra forma i kvalitetan nastup.

U biciklističkom klubu Sputnjik-MET se sa još oko 20 dečaka i devojčica nastavljaju treninzi i pripreme za državno brdsko prvenstvo i kriterijum koji se za nekoliko sedmica održavaju na stazama u našem gradu, pa je za očekivati i nove lepe vesti i dobre rezultate u ovom lepom, a teškom i skupom sportu.