22/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • MLADI VATERPOLISTI VEČERAS IGRAJU SA MAĐARIMA ZA TITULU SVETSKOG PRVAKA
18-08-2022-vk-valis-Kovacevic-mlada-reprezentacija-Srbije-FOTO-Vaterpolo-savez-Srbije-Objektiva.rs-Valjevo utakmica Srbija - Holandija

MLADI VATERPOLISTI VEČERAS IGRAJU SA MAĐARIMA ZA TITULU SVETSKOG PRVAKA

Autor 19/08/2022

Mladi vaterpolisti Srbije nastavljaju sa fantastičnim igrama na Svetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Nakon sinoćne pobede protiv Holandije, u kojoj su Valjevci Kovačević i Stanić dali značajan doprinos, večeras od 20.30 na bazenu SRPC “25. maj – Milan Gale Muškatirović” igraju finalnu utakmicu protiv Mađarske. U prvom polufinalnom susretu Mađari su pobedili Španiju sa 10:7.

Po svemu pokazanom sastaju se dve najbolje reprezentacije, tako da se očekuje pravi vaterpolo spektakl. Prenos se može pratiti na na YouTube stranici FINA https://www.youtube.com/c/FINA1908 .

U sinoćnom polufinalu juniori Srbije su savladali Holandiju sa 11:7, po četvrtinama 3:4, 0:0, 5:2 i 3:1.

Najefikasniji u našem timu bio je Kojić sa 5 golova – naš najbolji strelac, pratili su ga Kovačević i Stanić sa po 2, a Dimitrijević i Gajić su postigli po jedan gol.

Kao i u četvrtfinalu protiv Hrvatske, pokazala je ova generacija neverovatan karakter: gubili su u prvoj četvrtini čak sa 4:0, da bi strpljivo sustizali protivnika i na kraju treće četvrtine vodili sa 6:4. Nije bilo lako i Holandija je pokazala da nije slučajno došla do polufinala, ali su naši momci igrali vrlo motivisano i samouvereno, tako da su do kraja utakmice povećali razliku.

Danas, od 12 časova, u meču za sedmo mesto sastaju se Grčka i Crna Gora, za peto Italija i Hrvatska igraju od 13.30, Španija i Holandija će se boriti za bronzu od 18.30, potom sledi veliko finale između Srbije i Mađarske, od 20 sati i 30 minuta, na bazenu SRPC 25. maj – Milan Gale Muškatirović. Susret možete pratiti i na https://www.youtube.com/c/FINA1908 .

FOTO: Vaterpolo savez Srbije; za VK Valis: Agencija Pristup