28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • NA ČEKANJU 211 MALIŠANA U NOVOJ VASPITNO – OBRAZOVNOJ GODINI U KREATIVNOJ RADIONICI “PINOKIO”

NA ČEKANJU 211 MALIŠANA U NOVOJ VASPITNO – OBRAZOVNOJ GODINI U KREATIVNOJ RADIONICI “PINOKIO”

Autor 17/09/2022

U novoj obrazovno – vaspitnoj godini u Kreativnoj radionici Pinokio u Valjevu upisano je 45 predškolaca u dve grupe sa kojima rade četiri vaspitačice. Primljeno je 48 mališana u ostale vaspitne grupe, tako da je na čekanju za upis u Kreativnu radionicu Pinokio ostalo još 211 mališana.

Prema rečima Vesne Lazić, master vaspitača, predsednice Udruženja Anđeli čuvari septembar je u Kreativnoj radionici Pinokio uvek veseo i radan, iako su se tokom leta potrudili da prinove sredstva za rad sa decom svih uzrasta, kao i da urede postojeći prostor:

01-09-2022-Pinokio-iznenadjenje-na-klupama-za-17-septembar.jpg FOTO Krunić Snežana Jakovljević Objektiva.rs Valjevo
KR Pinokio – mališane na klumapa dočekali prigodni darovi

“U “Prinokio” primamo decu od 18 meseci, nemamo najmlađu jaslenu grupu. Zaista, najveći broj neupisane dece je od dve do tri i po godine. Žao mi je jer je mnogo mališana ostalo neupisanih.

U objektu Pinokija imamo pet vaspitnih grupa, zajedničke prostorije, dvorište od 200 kvadrata, tako da se dogovaramo kada koja grupa gde ide. Na primer, kada je lepo vreme, dok stariji predškolci obavljaju svoj program, u dvorištu mogu da se igraju mlađi, pa kada oni jedu i spavaju, stariji predškolci su u dvorištu. Dogovaramo se,” naznačava Vesna Lazić, uz pojašnjenje:

“U objektu imamo 100 kvadrata koje bi mogli adaptirati, ali sada nemamo finansijskih sredstava. To bi bilo moguće, ali imali smo i drugih problema koji nisu rešeni,” zaključuje Vesna Lazić, master vaspitač i predsednica Udruženja Anđeli čuvari u Valjevu.

Pinokio-2-01-09-2022-za-17-septembar.jpg Objektiva.rs Valjevo

Mališani se raduju polasku u vrtić i uživaju da se igraju sa drugarima. Vuk Mijajlilović najviše voli da igra fudbal i najlepše mu je kada se u dvorištu sa drugarima igra loprom. Njegova drugarica Mica Vasiljević, takođe ima šest godina i lepo joj je u kreativnoj radionici Pinokio, ali joj se mnogo više dopadaju igračke u njihovoj učionici. Vuk Sajić ima pet godina i voli da se igra vozovima, a najviše mu se sviđaju roboti, pa se, kaže, sa mnogo dobrih drugara igra: “Imamo i Gormite!”

Pinokio-1-01-09-2022-za-17-septembar.jpg FOTO Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs Valjevo

Kada predškolci uđu u svoje učionice, žagor zgasne i vrlo pažljivo prate o čemu im vaspitačice govore, zapitkuju, odgovaraju, raduju se raznovrsnim aktivnostima. Već u prvoj sedmici su učionice ukrasili i svojim portretima, a potom su predškolci iz Prve grupe, sa svojim vaspitačicama Mirjanom Živanović i Vesnom Lazić, razgovarali i crtali na temu “Moja porodica” uz stihove pesme “Porodica”.

U prvim danima septembra mališani u Kreativnoj radionici Pinokio su pronašli nove i već poznate drugare i skupa se raduju novim knjigama i sveskama, crtežima i pesmama koji ih očekuju u ovoj vaspitno – obrazovnoj godini.