04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “NADA” OSUĐUJE POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA

“NADA” OSUĐUJE POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA

Autor 14/10/2021

Saoptenje koalicije NADA u kom osuđuje pokušaj zastrašivanja Srba na severu Kosovske Mitrovice, prenosimo u celini:

“Srpska koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana traži povlačenje specijalnih jedinica tzv.kosovkse policije sa severnog dela Kosova i Metohije.

“Prekomerna upotreba sile kosovske policije pod izgovorom kontrole poslovanja apotekarskih ustanova u Severnoj Mitrovici je jasno usmerena na zastrašivanje kosovskih Srba pred izbore koji treba da budu održani u nedelju. Pozivam Srbe na jedinstvo, a zvaničnike Vlade Srbije da upute jasan zahtev međunarosnim snagama koje su zadužene za bezbednost i mir na Kosovu i Metohiji da hitno reaguju i zatraže prestanak zastrašivanja Srba upadima kosovske policije u severni deo Kosova i Metohije” – izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

“Upad jedinica ROSu od pre više nedelja na Jarinje i Brnjak i danas u severnom delu Kosovske Mitrovice jasna je poruka albanskih secesionista da za Srbe nema mesta na Kosovu i Metohiji. To je pokušaj zastrašivanja koji neće proći i uplašiti Srbe koji su tamo oduvek i nisu se plašili mnogo jačih neprijatelja kroz istoriju. Zahtevamo od međunarodne zajednice koja je preuzela odgovornost rezolucijom 1244 SB UN za bezbednost građana, da svoje obaveze i ispuni” – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.”