14/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo vesti nevreme olujni vetar posledice FOTO Bane Ivković 19. jul 2023. prenosi Objektiva.rs

Nevreme protutnjalo kroz Valjevo

Autor 19/07/2023

Snažno nevreme koje je u večernjim satima iz Hrvatske stiglo i u Srbiju protutnjalo je i kroz Valjevo. Ne bez posledica, ali se čini da je Valjevo, za razliku od drugih gradova, dobro prošlo.

Ipak, usled jakog vetra bilo je i oštećenja. Tako je na V puku jedna zgrada ostala bez krova. U istom naselju pomenuti krov pao je i oštetio nekoliko automobila, na Trgu Desanke Maksimović jedno drvo je palo, na uglu Hajduk Veljkove ulice i dr Pantića na jedan auto palo je drvo. Na obilaznom putu takođe je palo drvo na put, kao i ispred mosta na Gradcu.

Pojedini delovi grada ostali su bez električne energije.

Sem velike materijalne štete, na sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Udari vetra bili su 137m/s.

O šteti nastaloj kao posledica elementarne ili druge nepogode treba obavestiti Predsednika mesne zajednice ili predati zahtev na šalteru Pisarnice u Gradskoj upravi grada Valjeva, na adresi Karađorđeva broj 64. U slučajevima kad se očekuje hitno postupanje pozvati telefon broj 014/243-273.

Vatrogasci – spasioci su na području zahvaćenim nevremenom u Srbiji obavili 201 intervenciju i tom prilikom evakuisali i spasili 20 osoba. Intervenisali su u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, dok su u ostalim događajima uklanjali oborena stabla, kao i limene krovove sa puta. Intervenisali su na području Šapca, Loznice, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Bačke Palanke, Bača, Beočina, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, Kragujevca, Paraćina, Ćuprije, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Kraljeva, Valjeva, Ljiga, Lajkovca i Uba, Kruševca, Niša, kao i u delovima Sremskog, Moravičkog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga. Pripadnici vatrogasno – spasilačkog sektora i danas su na terenu i pomažu u otklanjanju posledica nevremena.