24/06/2024
Najnovije vesti

Nova pobeda u pripremnoj utakmici Budućnost Krušika

Autor 23/07/2023

Fudbaleri Budućnost Krušika nastavljaju sa pripremama pred početak nove sezone Srpske lige Zapad. Tako je u subotu odigrana treća od šest planiranih prijateljskih utakmica u sklopu priprema.

Na Krušikovom stadionu gostovala je ekipa Radničkog iz Obrenovca, a valjevski fudbaleri bili su bolji. Konačan rezultat bio je 3:0 ( 2:0 ) za domaćina. Prve golove u dresu Budućnost Krušika postigao je Krstić, levokrilni napadač koji je u Valjevo stigao iz Borca iz Čačka. Prvi gol postigao je sredinom prvog poluvremena nakon odlične asistencije Panića, a drugi pri kraju prvog poluvremena nakon asistencije Ristovskog, koji je stigao iz Zemuna.

U drugom poluvremenu treneri obe ekipe izveli su na teren druge ekipe, Radnički je cvršće nego u prvom poluvremenu držao sredinu terena, ali bez izglednih šansi da priđu golu valjevske ekipe. Treći gol za Budućnost Krušik postigao je Starčević nakon asistencije Đurića i time stavio tačku na susret koji je pratilo po sparnom vremenu oko 300 gledalaca.

Usled nedostatka sredstava valjevska ekipa pripreme obavlja u Valjevu, a u predhodna dva meča savladan je Karađorđe iz Mišara 2:0, dok je protiv ekipe BASK-a bilo 1:1. Ovaj sastav valjevskog Srpskoligaša značajno je podmlađen, okosnicu tima čine igrači od 2001-2005 godišta, ali se čini da je šef stručnog štaba Predrag Simić sa pomoćnikom Srđanom Jovanovićem polako počeo da formira sastav koji bi trebao da bude okosnica ekipe. Jučerašnja utakmica posebno u prvom poluvremenu prikazala je lepršavu igru sa brzim pasovima i brzim osvajanjem prostora. Iako još nedovoljno kondiciono spremni, valjevski fudbaleri su odlično istrčavali u kontra napade, i još brže se vraćali u pomoć odbrani. Sve u svemu, sušta suprotnost od načina igre u ranijim sezonama. Takvim načinom igre dobojali su aplauze valjevske publike za prikazano na terenu, a levokrilni napadač Krstić je pravo osveženje na levoj strani.

Loša vest je da se u prvom minutu utakmice nakon nezgodnog pada povredio novajlija Dušan Jovančević. Njemu je pukla ključna kost i čeka ga duža pauza.