27/02/2024
Najnovije vesti

NOVA SPORTSKA KNJIGA U VALJEVU

Autor 14/01/2022

U velikoj sali hotela grand predstavljena je nova spotrska knjiga Milorada Đermanovića, legendarnog valjevskog golmana i fudbalskog zaljubljenika . Knjiga ” Fudbalski klub Krušik 1947-2021″ je svojevrsni almanah Fudbalskog kluba Krušik, od dana osnivanja do danas, a uz brojne podatke i fotografije, pisana je “pitkim” fudbalskim rečnikom.

Veliki broj prisutnih na promociji knjige samo je dokaz da je Đermanović napravio vrednu knjigu. Na promociji su bili mnogobrojni bivši i sadašnji fudbaleri i treneri, razne generacije nasmejanih ljudi, koje je Đermanović na mnogobrojne načine opisao u ovoj vrednoj knjizi. Čule su se šale, podsećanja na neka druga vremena, “zamerke” za neke nenapisane anegdote, ali je vremenski trud za pripremu i izdanje ove knjige nagrađen dugotrajnim aplauzima. Stoga i ne čudi što je autor više od 30 minuta proveo u potpisivanju autograma na koricama ovog izdanja.

O samoj knjizi Milorad Đermanović kaže: ” Klub sa tradicijom dugom više od 70 godina zaslužuje knjigu, jer je u martu 1947 godine formirano fiskulturno društvo vojno-tehničkog zavoda koje je imalo devet sekcija. Imao je Krušik boksersku, rukometnu, odbojkašku, šahovsku, streljačku, izviđačku, atletsku i aero sekciju pored fudbalske, a samo šest godina kasnije napravljen je i stadion. Uvek je u klubu bitan segment bio rad sa mladim selekcijama, a prvi uspesi mladih zabeleženi su davne 1949.godine, a plasman u Srpskoligaške vode 2011 godine, sa kompletnom postavom stasalom u FK Krušik, sa igračima koji su prošli sve kategorije- od petlića do prvog tima, svakako je dokaz da je klub uvek imao pravu fudbalsku viziju”.

Knjiga ima tri celine- prva je biografska, u drugoj su članci iz novina koji su pravo svedočanstvo o uspešnosti FK “Krušik”, dok su u trećoj fotografije igrača koji su obeležili, na razne načine proteklo vreme.

O knjizi su govorili Zoran Pantelić, Radovan Terzić i Milorad Plavšić-Šeki, duhovoto, fudbalski potkovano, ulepšavši svojevrsan fudbalski performans.