19/06/2024
Najnovije vesti

NOVE CENE ZA DIVČIBARSKI PIJAC

Autor 08/10/2021

Na juče održanoj sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni i dopuni cenovnika usluga JKP Polet Valjevo.

Tačnije, usvojena je saglasnost na povećanje cena za pijačne usluge na Divčibarama, odnosno o zakupu novih kioska, o čemu se stara JKP Polet iz Valjeva.

Prema starim cenama, za mesečni zakup tezge na pijaci na Divčibarama, bilo je potrebno izdvojiti od 2.500 dinara za tezge bez skladišnog prostora, do 6000 dinara za tezge sa električnim instalacijama.

Nove cene za mesečno rentiranje kioska su: po 6.500 dinara za najam prodajnog objekta za plasman proizvoda domaće radinosti, ili za prodaju mlečnih proizvoda; 9.500 dinara treba izdvojiti za kiosk voća i povrća, odnosno 10.500 dinara iznosi mesečna zakupnina kioska radi prodaje suhomesnatih proizvoda. Navedene cene su obračunate sa PDV-om.

Pijaca na Divčibarama je renovirana i umesto starih, otvorenih tezgi, sada su postavljeni novi prodajni objekti, zatvorenog tipa, poput etno kućica. Svaki kiosk ima priključke za struju i vodu.

Celokupni izgled pijace na Divčibarama nakon renoviranja je poboljšan, a postavljanje novih kioska sa neophodnim priključcima znatno poboljšava uslove za prodavce jer će tokom radnog vremena boraviti u funkcionalnom objektu.

Na pijaci na Divčibarama je ukupno 27 etno kućica, od kojih će 26 biti ponuđeno za iznajmljivanje na tenderu koji JKP Polet Valjevo planira da raspiše krajem ovog meseca.