16/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Održan je prvi Memorijalni fudbalski turnir

Održan je prvi Memorijalni fudbalski turnir

Autor 03/07/2023

Prvi Memorijalni fudbalski turnir posvećen dugogodišnjem igraču i treneru FK Budućnost Zoranu Prokiću- Proki održan je proteklog vikenda na stadionu u parku Pećina.

Oko 600 mladih fudbalera nastupilo je u četiri kategorije za dva dana turnira. Prvog dana turnira nastupilo je 20 ekipa, titulu najboljih poneli su fudbaleri Škole fudbala Stari aerodrom iz Podgorice, koji su u finalu savladali ekipu valjevskog Senjaka. U kategoriji 2013.godišta šampioni su fudbaleri Radničkog sa V puka, koji su u finalu bili bolji od ekipe Reala iz Lazarevca, dok je treće mesto pripalo Školi fudbala Tešnjar Budućnost Krušik.

Pobednici kategorije 2014- ekipa Partizana i drugoplasirana ekipa Radničkog sa V puka

Drugog dana turnira na terenu su se našle 24 ekipe. Šampionski pehari otišli su u Beograd, jer su mladi fudbaleri Partizana bili najbolji u finalu generacija 2014 i 2015. Vicešampioni u kategoriji 2014 su igradi Radničkog sa V puka, odnosno Senjaka. Zanimljivo je da je u ovim kategorijama treće mesto zauzela ekipa iz Požege.

Pobednici kategorije 2015- ekipa Partizana i drugoplasirana ekipa Senjaka

Turnir je podržan od strane Grada Valjeva, a organizator u ime porodice Prokić bio je Milan Čabrić koji nam je rekao: “Ovaj prvi memorijalni turnir već je postao Međunarodni jer smo imali goste iz Podgorice i Višegrada. Gosti iz Podgorice su osvojili prvo mesto. Promoteri ovog Trofeja su proslavljeni fudbaleri i treneri Dušan Savić, Dragoslav Bekvalac i Milovan Rajevac, koji su danas i podelili medalje i pehare. Sve u svemu, jako lepa manifestacija i sve je proteklo u najboljem redu. U subotu je pobedila ekipa Stari Aerodrom iz Podgorice i time su ostvarili pravo na učešće još jednom prestižnom Međunarodnom turniru “Dragan Mance” , dok je ekipa Radničkog dobila besplatno učešće na Trofeju grada Subotice, koji se i ove godine održava u avgustu mesecu. Podgoričani su prešli veliki put da bi učestvovali na ovom turniru i moje je zadovoljstvo što su osvojili prvo mesto, zaista su pokazali najviše i zasluženo osvojili prvo mesto. To je ekipa koja se formira već nekoliko godina i koja već učestvuje na velikim evropskim turnirima, i radi se o jednoj izvrsnoj školi fudbala. Pobednici u kategoriji 2014 i 2015 godišta, ekipe Partizana dobili su besplatno učešće na turniru “Ilija Pantelić” u Novom Sadu, odnosno turniru “Radomir Antić” u Užicu. Veoma sam zadovoljan jer sam naišao na topao prijem u Valjevu od svih ljudi i saradnika, posebno iz rukovodstva Valisa”.