13/06/2024
Najnovije vesti
Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija odsek Valjevo Objektiva.rs

ODRŽANO STRUČNO PREDAVANJE POVODOM DANA STUDENATA

Autor 05/04/2022

Povodom Dana studenata, 4. aprila na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Valjevo,  održano je stručno predavanje radi obogaćivanja znanja studenata o odlikama sistema osiguranja depozita u Srbiji.

Studentima su se obratile Svetlana Bićanin, viši stručni saradnik u Odeljenju za osiguranje depozita i Ksenija Zorčić, direktor Sektora za praćenje i očuvanje finansijske stabilnosti u Agenciji za osiguranje depozita, koja je tim povodom, naglasila:

Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da razgovaramo sa studentima i da im približimo sistem osiguranja depozita. Agencija poklanja veliku pažnju edukaciji mladih i drago nam je što su studenti pokazali interesovanje za ovu važnu temu. Saradnja Agencije za osiguranje depozita sa Akademijom strukovnih studija Zapadna Srbija uspostavljena je na inicijativu profesorki Sanje Radovanović i Kosane Vićentijević. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i proširiti krug tema za razgovor.“

Sanja Radovanović, profesor strukovnih studija na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Valjevo, povodom održanog predavanja je istakla:

Verujemo da je ovo samo početak uspešne saradnje i da ćemo zajedno nastaviti da edukujemo mlade o sistemu osiguranja depozita, s ciljem očuvanja poverenja u naš bankarski sistem u vremenu globalne pandemije i aktuelnih svetskih političkih previranja.

Predavanjem je obuhvaćeno, pored odlika sistema osiguranja depozita i njegov značaj za očuvanje finansijske stabilnosti i jačanje poverenja u bankarski sistem, kao i istorijat i aktuelna struktura. Prikazan je način obračuna premija osiguranje, govoreno je o osiguranim kategorijama deponenata i kako će sistem osiguranja depozita izgledati u budućnosti.

Prošle godine je projektnu ideju podsticanja preduzetničkog načina razmišljanja kod studenata – projekat SmartCareers Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija odseka u Valjevu, podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.