24/05/2024
Najnovije vesti
Objektiva.rs foto Dragan Krunić Nenad Jezdić u monodrami Knjiga o Milutinu Valjevo czk

OVACIJE ZA KNJIGU O MILUTINU

Autor 01/03/2022

Valjevci su se uželeli pozorišta, a to bi očigledno sinoć. Puna velika sala u Centru za kulturu. I Nenad Jezdić u glavnoj ulozi u monodrami Knjiga o Milutinu, za koju su karte “planule” prvog dana prodaje.

Valjevo voli Jezdića, a Jezdić svoje Valjevo, iako je već 30 godina u Beogradu. Kao da nikada nije ni odlazio iz Valjeva. Kada se malo bolje pogleda, potpuno je uobičajeno videti ga u gradu, u žurbi ka svojoj dedovini u Zabrdici, ili u povratku ka Beogradu.

Nije sinoć žurio nikuda. Monodramu Knjiga o Milutinu Danka Popovića igrao je na daskama na kojima je počinjao karijeru. Briljantno. Još jednom dokazavši da je u vrhu srpskog glumišta.

Burni aplauzi publike, trostruki bis, dovoljno govore o osećanjima što ih je, nečujno, publika shvatila tokom izvođenja. A rekao je mnogo, na sebi svojstven način. Na bini. Veliki glumac, izuzetna monodrama.

Pre početka predstave, koristeći višedecenisko poznatstvo, prekinuli smo ga na kratko: “Da li je tačno da predstava traje dva sata?”

Nije, predstava traje onoliko koliko je glumac nadahnut“, rekao nam je Nenad Jezdić deset minuta pre izlaska na scenu. Samo devet minuta delilo nas je od puna dva sata nastupa. Gde, ako ne u svom Valjevu.