25/05/2024
Najnovije vesti
01-09-2022-Gradonacelik-Valjeva-Lazar-Gojkovic-u-OS-Sveti-Sava-u-Popuckama-sa-prvacima-povodom-urucenja-udzbenika-zajednicka-fb-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

POČELA ŠKOLSKA GODINA

Autor 01/09/2022

Prvog dana nove školske godine, OŠ “Sveti Sava” u Popučkama posetili su gradonačelnik, Lazar Gojković i zamenica načelnika Gradske uprave, Branka Rosić.

Obišli su odeljenje prvog razreda, koje pohađa 13 učenika i uručili im besplatne udžbenike, koji su ove godine, prvi put nabavljeni iz budžeta Grada Valjeva za sve valjevske prvake.

Gradonačelnik je čestitao polazak u školu prvacima, kao i svim ostalim đacima sa valjevskog područja.

“Srećan vam polazak u školu, da budete dobri đaci, a pre svega dobri ljudi! Hvala i vašim roditeljima što su izabrali da idete u ovako lepu školu u Popučkama.

Ovaj kraj će tek da se razvija, jer dolaskom dve nove fabrike u vaš komšiluk, izgradnjom brze saobraćajnice, koja kreće nedaleko odavde, infrastrukturnim uređenjem ove mesne zajednice, koje je poslednje dve godine intenzivirano, Valjevo će se nesumnjivo širiti na ovu stranu.

Popupčke postaju atraktivno mesto za život i srećan sam što imamo ovako lepo uređenu školu. Spremni smo da podržimo unapređenje i škole i ovog prigradskog naselja“, rekao je gradonačelnik u obraćanju roditeljima i đacima OŠ “Sveti Sava” u Popučkama.

Ova osmogodišnja osnovna škola ima 117 učenika, veoma je lepo uređena, opremljena i prostrana, kao i pristupačna za decu koja žive u ovom delu grada. Postoje planovi za dalje uređenje i obezbeđivanje nedostajućih kapaciteta, pre svega prostora za fizičko vaspitanje.