22/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • POKS Osečina izlazi na izbore u koaliciji NADA
POKS-Osecina-koalicija-NADA-oktobar-2023.-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

POKS Osečina izlazi na izbore u koaliciji NADA

Autor 11/10/2023

Pokret obnove Kraljevine Srbije će izaći na lokalne izbore u Osečini, u okviru Koalicije NADA sa Novom Demokratskom strankom Srbije.

Osečinu su posetili Mirko Jović, koordinator Kolubarskog okruga POKS-a, Milan Petrović, član IO POKS-a i Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo, nakon čega su objavili saopštenje za javnost koje prenosimo u celini.

“Na sastanku Opštinskog odbora POKS-a Osečina, razgovaralo se o novonastaloj situaciji posle ostavke koju je podneo Predsednik opštine. Po svemu vanredni opštinski izbori u Osečini će se održati do kraja godine, odnosno, u drugog polovini decembra.

Članovi Opštinskog odbora POKS-a Osečina, pokazali su spremnost da obave sve neophodne pripreme i da učestvuju na tim izborima. Zaključeno je da je predlog u IO POKS da se potvrdi koalicija sa Opštinskim odborom NDSS-a. Koalicija NADA, Nacionalno demokratska alternativa, se u prethodne dve godine pokazala kao najbolji okvir za učešće POKS-a u izborima.

Građani su, širom Srbije, prihvatili i podržali ovu koaliciju kao ozbiljnu alternativu postojećoj vlasti.

Tako je svuda, pa i u Osečini, gde je saradnja ove dve stranke potvrđena dobrim rezultatom na aprilskim izborima prošle godine, a i nakon tih izbora sve do danas.

Odlučeno je da se u sledećih tri nedelje izvrši ispitivanje javnog mnenja o tome ko, od nekoliko kandidata, iz redova POKS-a i NDSS-a, ima najveću podršku za nosioca odborničke liste kandidata.

Izabrana je grupa za izradu izbornog programa koja će naše predloge usaglasiti sa Opštinskim odborom NDSS-a. Grupom za izradu programa predsedavaće Nada Milosavljević.

Sledećih mesec dana grupa za program će prikupljati sugestije članova i simpatizera POKS-a, kao i građana Osečine, za budući izborni program Koalicije NADA za Osečinu.

Sekretar GrO POKS-a Valjevo, Marija Ilić, je obavestila odbor u Osečini da je GrO POKS Valjevo na svojoj poslednjoj sednici doneo odluku da će na svaki način podržati organizaciju i kampanju Koalicije NADA, za izbore u Osečini. To je moguće zato što u decembru neće biti lokalnih izbora u Valjevu.

Pošto je GrO POKS Valjevo dobro organizovan, a u Valjevu postoje i mediji koji deluju na nivou celog okruga POKS Valjevo će pomoći i u promociji našeg odbora i Koalicije NADA, u toku izborne kampanje. To neće biti jedina pomoć, pomoći ćemo i u svim administrativnim i tehničkim poslovima vezanim za prijavu izbora i kontrolu izbornog procesa na dan izbora”, istakla je na kraju Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo”, navedeno je u saopštenju za javnost.