28/02/2024
Najnovije vesti
Bizerba TV V5 Valjevo Objektiva.rs

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA FABRIKU BICERBA U VALJEVU

Autor 08/03/2022

Andreas Vilhelm Kraut, predsednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković položili su kamen temeljac u Industrijskoj zoni u Valjevu, za novu fabriku Bicerba, koja će prema planu obuhvatati oko 11 hiljada kvadrata za montažne, logističke i administrativne prostorije.

Predsednik Odbora, izvršni direktor i akcionar Bizerbe, Andreas Vilhelm Kraut, rekao je da je početak izgradnje pogona za proizvodnju vaga za merenje u Valjevu poseban dan za kompaniju, Valjevo i ceo region, pri tome zahvalivši svima koji su bili uključeni u pripremu i organizaciju današnjeg dana.

Andreas Vilhelm Kraut, izvršni direktor, predsednik Odbora i akcionar Bizerba

Ne želim da vršim prevelik pritisak danas, ali prirodno je da očekujemo da će projekat biti realizovan u planiranom roku i u okviru datog budžeta.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, želim da se zahvalim svom Bicerba timu. S jedne strane Franku Rajnhartu koji je globalno odgovoran za sve pogone Bicerbe i koji je zadužen za izgradnju fabrike u Valjevu. Takođe, želim da se zahvalim Martinu Bizeru koji je, kao menadžer projekta odgovoran za sprovođenje celokupnog projekta.

U četvrtom kvartalu 2022. godine treba da završimo fabriku i počnemo da proizvodimo prve Bicerba vage i da ih šaljemo iz Srbije, iz Valjeva, na naša tržišta širom sveta. Mislim da će to biti izrazito značajan trenutak za sve nas. To će nam, kao kompaniji Bicerba, omogućiti da nastavio da rastemo i da ojačamo našu poziciju na globalnom tržištu.

Radujem se što ćemo u našem novom pogonu u Valjevu moći da se osećamo kao kod kuće.

Gradonačelniče Gojkoviću, želim nam svima ovde dobru saradnju,” rezimirao je predsednik Odbora, izvršni direktor i akcionar Bicerbe, Andreas Vilhelm Kraut, pored ostalog napominjući da će montažni i logistički pogoni biti opremljeni najnovijim tehnologijama i da će novi pogon i u energetskom smislu biti opremljen najsavremenijim sredstvima.

Inače, kompanija Bizerba je osnovana 1866. godine idejom Andreasa Bizera, sa sedištem u Balingenu u Nemačkoj. Sada ima više od četiri hiljade zaposlenih. Dodatni proizvodni pogoni nalaze se u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Kini i SAD. Bizerba nudi kupcima u sektoru industrije, maloprodaje i logistike globalno jedinstven portfolio hardverskih i softverskih rešenja, a baza kupaca obuhvata kompanije u industriji i trgovini, kao i maloprodajne trgovinske objekte, poput pekara i mesara. Dokaz pažljivog raspolaganja kapitalom kompanije, koja je pet generaciju u istoj porodici, je i podatak da je npr. u 2018. godini zabeležila prodaju od 677 miliona evra i rast od 14 odsto.

Predsednik, Aleksandar Vučić, je prilikom polaganja kamena temeljca za fabriku nemačku Bizerba u Industrijskoj zoni, rekao:

Predsednik Aleksandar Vučić u Industrijskoj zoni sa menadžmentom kompanije Bizerba i gradonačelnikom Valjeva

Ovo mesto je divno za Bicerbinu fabriku i kada to kažem stvarno mislim i ovaj deo Industrijske zone će biti novi razvojni projekat za ceo Kolubarski okrug, čak i šire. I mi moramo ovde mnogo infrastrukturnih radova da uradimo. Do kraja godine moramo da završimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo i takozvani bajpas i jednu ulicu da bi spojili sve, da bi Bicerba mogla da radi kako treba. Trafostanica je urađena, a gas stiže do Valjeva čeličnim cevima do novembra, a potom ostaje samo plastika po gradu,” naglasio je predsednik Vučić da sve to mora biti završeno do kraja godine, kao i da će prosečna bruto plata iznositi 1772 evra, odnosno prosečna neto plata oko 1100 evra, za nešto manje od četiri stotine zaposlenih, koji će biti uposleni u ovdašnjoj fabrici, i dodao:

Na koju god stranu da krenete ne znate gde je Valjevo lepše, ili šta god volite prosto divan kraj, a bio mnogo zapostavljen, malo se ulagalo,” pored ostalog rekao je predsednik Aleksandar Vučić, na kraju govora rekavši:

Na današnji dan želim posebno da se zahvalim svim damama, svim ženama koje su učestvovale u ovom projektu, koje učestvuju u ovom projektu, koje pomažu i svima želim da čestitam praznik i svim ženama u Srbiji, da iskoristim priliku da čestitam praznik i da kažem da one jesu oslonac, stub našeg društva, da zahvaljujući njima zemlja ide napred, da su one nosilac našeg progresa, da su uvek i odgovornije i ozbiljnije od nas muškaraca i da samo kažem jedno veliko hvala.

Inače, u Srbiji danas živi skoro pola miliona žena između 45 i 64 godine starosti koje nemaju posao, ni zaradu, pa ostaje nada da možda neće biti nevidljive i za strane poslodavce.

foto Televizija V5 iz Valjeva