28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • POTPISIVANJE SPORAZUMA O PROMENI ZAKONA O RADU
Valjevo Beograd Udruženi sindikati Srbije Sloga

POTPISIVANJE SPORAZUMA O PROMENI ZAKONA O RADU

Autor 25/03/2022

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će u subotu, 26. marta 2022. godine, od 11 časova, u beogradskom Hotelu Moskva, Balkanska 1, Terazije, održati centralni događaj predstavljanja „alternativnog“ Zakona o radu.

Na ovom skupu će opozicionim političkim akterima biti ponuđen obavezujući Sporazum da će se po promeni vlasti i preuzimanju odgovornosti prioritetno inicirati izmena sadašnjeg Zakona o radu i doneti novi Zakon, na temelju „alternativnog“ koji se promoviše, kao bazne osnove za početak najšire demokratske javne debate ikada, u kojoj bi učestvovala stručna javnost Srbije, iz redova države, kapitala, sindikata, političkih partija, udruženja građana, nevladinih organizacija i ostalih zainteresovanih strana.

Na skupu će pored predstavnika sindikata i autora „alternativnog“ Zakona o radu govoriti i lideri iz koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”: Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde (SSP), dr Zoran Lutovac iz Demokratske stranke (DS), Miodrag Aleksić iz Narodne stranke (NS), Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana (PSG) i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su alternativni Zakon o radu do sada predstavili u 12 gradova, nastao je po modelu Centra za dostojanstven rad i uz podršku „Ulof Palme” centra u Srbiji, a na njegovom pisanju tokom 2 godine učestvovalo je 11 stručnjaka i sadrži više od 370 članova.