30/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • POTPUNO ZABRANITI IZVOZ DOK SE NE UTVRDI GDE JE I KOLIKO ČEGA NESTALO IZ ROBNIH REZERVI
Valjevo Beograd Udruženi sindikati Srbije Sloga

POTPUNO ZABRANITI IZVOZ DOK SE NE UTVRDI GDE JE I KOLIKO ČEGA NESTALO IZ ROBNIH REZERVI

Autor 21/04/2022

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odluku Vlade Srbije u tehničkom mandatu koja je odobrila mesečne kvote za izvoz žitarica, brašna i ulja, ocenjuju kao bezobrazluk i zahtevaju totalnu zabranu izvoza dok se ne utvrdi gde je i koliko nestalo pšenice i drugih strateških proizvoda iz magacina robnih rezervi.

Ukoliko se inventarski ne utvrdi tačna količina nestale i opljačakane robe iz robnih rezervi, bojimo se da će Srbija i njen narod biti željni i hleba, jer se više puta do sada pokazalo da su karteli i tajkuni u sprezi sa političarima na vlasti nedodirljivi i jači od države.

Posebno podsećamo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči izbora mahao fotografijama prepunih magacina robnih rezervi, da bi celu naciju nakon završetka izbora panično obavestio da smo pokradeni, da u silosima nema pšenice i da je neko prodao i novac stavio sebi u džep.

Ima li nakon svega navdenog ikakvog smisla izvoziti bilo šta?

Ističemo, Vlada Srbije odobrila je mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinsianog suncokrtetovog ulja, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede,” navedeno je u saopštenju Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.