02/12/2023
Najnovije vesti
Dibčibare pogled planina Mountain Valjevo Objektiva.rs leto Divčibare Ski Resort

PRVOMAJSKI PRAZNICI NA DIVČIBARAMA

Autor 27/04/2022

Za sve ljubitelje aktivnog boravka u prirodi, Divčibare Ski Resort priprema sadržajan praznični vikend na Divčibarama, divnoj planinskoj visoravni. Time omogućavaju posetiocima da prvomajske praznike provedu u prirodi uživajući na čistom vazduhu uz zabavne aktivnosti za celu porodicu.

U subotu, 30. aprila i nedelju, 1. maja, u okviru Divčibare Ski Resorta biće organizovane panoramske vožnje žičarom uz avantura park i zip line koji će biti otvoreni za sve posetioce.

Divčibare – vožnja žičarom

U panoramskim vožnjama žičarom uživaju sve generacije jer na vrhu staze, na nadmorskoj visini od 1.096 metara, moguće je napraviti pauzu. Sa tog mesta se pruža nezaboravna panoramska slika na planine: Suvobor, Kablar, Ovčar, Zajčicu i Subjel, Goliju, Kopaonik, Zlatibor, Taru, Durmitor i Zvijezdu, Povlen, Magleš, Jablanik i Medvednik.

Na Divčibarama, visoravni na obroncima Maljena, posetioci se relaksiraju čistim vazduhom i mirisom četinara, prijatnim šetnjama šumskim stazama u zelenilu i uz cvrkut ptica.

Za adrenalinske pobornike, u šumi iznad rečice Bela Kamenica, u neposrednoj blizini restorana DivčiBAR, žičare i ski staze Crni vrh, smešten je i Zip Line, u dužini od 70 metara, jednako pogodan i za decu i za odrasle.

Radno vreme žičare i avantura parka su u subotu, 30. aprila, od 10 do 17 sati, kao i u nedelju, 1. maja, od 10 do 17 časova.

Cene ulaznica u Avantura park je 600 dinara; za Zip Line 400 dinara; dok set za Avantura park i Zip Line iznosi 800 dinara. Panoramska vožnja žičarom košta 350 dinara po osobi, dok je za decu uzrasta do 10 godina cena karte 200 dinara.

Jedino u slučaju lošeg vremena, pljuskova i vetra, tokom predstojećeg prazničnog vikenda sadržaji će biti otkazani, ali kao alternativa za predah na planini je restoran DivčiBAR koji radi svakog dana od 9 do 21 sat.