15/07/2024
Najnovije vesti
Muzička škola Živorad Grbić upis učenika u predškolsko i prvi osnovne Lajkovac Mionica Valjevo Objektiva.rs

S MUZIKOM NA TI – UPIS U MUZIČKU

Autor 26/04/2022

Muzička škola “Živorad Grbić” u Valjevu i ove godine u junu upisuje učenike u prvi razred osnovne, za mališane koji će muzičko obrazovanje početi od septembra.

U narednoj Školskoj 2022/23. godini u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u prvi razred osnovne omogućen je prijem ukupno 119 učenika, i to 88 učenika u Muzičkoj u Valjevu, dok je u Izdvojenom odeljenju u Mionici slobodno 16 mesta i u Izdvojenom odeljenju Muzičke u Lajkovcu imaju 15 mesta za upis prvaka za osnovno muzičko obrazovanje.

Sva deca uzrasta od devet godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek “srpsko tradicionalno pevanje” mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, dok u školskoj 2022/2023. godini, u školskim klupama očekuju ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

Muzička škola Živorad Grbić je škola koja je i pored činjenice da nije obavezna, a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete, koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu. Nadamo se, od septembra meseca nakon verifikacije MPNTR i u novom izdvojenom odeljenju u Osečini,’’ naglašava direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.  

Muzička škola iz Valjeva tokom maja održava promotivnu kampanju, simboličnog naziva “S muzikom na Ti…” na Instagram i Facebook stranicama škole, zatim na You Tube kanalu škole, ali i kroz mini promotivne filmove u produkciji Televizije Marš, najavljuje mr Suzana Perić Radovanović, i dodaje:

Nakon dve godine pauze, otvorićemo i koncertnu salu škole i svojom muzikom ozvučiti i javni prostor Grada u saradnji sa valjevskim osnovnim školama. Maj je mesec u kojem valjevska muzička škola obeležava svoj rođendan i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 68 godina uspešnog trajanja. Svi naši majski koncerti imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će pored muzike naših učenika imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč naših nastavnika upozna sa muzičkom školom, i sa Muzikom ostvari komunikaciju na Ti.”

Zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita do 23. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole www.muzika.edu.rs, na kome mogu pronaći i kompletne informacije u pogledu osnovnog muzičkog obrazovanja i procedure upisa u osnovnu muzičku školu.

Prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan prema unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 6. do 13. juna.

Prijemni ispit kandidati polažu pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu pesmu za decu, dok oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, treba da pripreme pesmu po slobodnom izboru.  

Sve dodatne informacije, kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu Muzičke škole, ili putem mejla: muzika.valjevo@gmail.com .