27/02/2024
Najnovije vesti

SJAJNI REZULTATI BK SPUTNJIK

Autor 19/09/2021

Članovi najmlađeg valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik, nastavljaju sa serijom sjajnih rezultata. Na MTB Kupu Srbije, koji je održan u selu Borač kod Kragujevca, valjevska ekipa osvojila je ukupno 12 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, od kojih šest zlatnih.

Mlađi poletarac, Lazar Angelovski u žestokom, gotovo foto finišu bio je bolji od klubskog druga Save Starčevića, peto mesto zauzeo je Stefan Simović, a osmo Marko Ćesarević, pa su Sputnjikovci pored zlata i srebra bili prvi i u generalnom plasmanu.     

U ženskoj konkurenciji u istom uzrastu Natalija Kulinčević osvojila je treće mesto i bronzanu medalju, kao i starija poletarka Mila Starčević koja je uz četvrto mesto Naralije Tošić donela još jedan ekipni uspeh u ovoj kategoriji. Mlađa kadetkinja Nikolija Kulinčević ponovo je prva, drugo mesto pripalo je klupskoj drugarici Mariji Ćesarević, što je dovoljno za još jedan ekipni uspeh.         

Kod mlađih kadeta, nakon niza odličnih rezultata, Igor Davidov dobrom vožnjom došao do trećeg mesta.         

U velikoj konkurenciji kadeta valjevski reprezentativac Bogdan Angelovski od početka trke diktirao je jak tempo, sve vreme u vodećoj grupi, ali se na kraju morao zadovoljiti drugim mestom, pa se učvrstio na prvom mestu u generalnom plasmanu. Ipak dobrom vožnjom Borisava Đurića i Stefana Davidova, koji su osvojili šesto i sedmo mesto, osvojeno je prvo mesto u ekipnom plasmanu, tako da BK Sputnjik i dalje vodi u generalnom plasmanu klubova.    

Trener Zoran Jelić sa članovima BK Sputnjik

BK Sputnjik pod ovim imenom postoji već tri godine, trener je Zoran Jelić, svojevremeno juniorski reprezentativac stare Jugoslavije, biciklista velikog iskustva i znanja. Broj članova ovoga kluba u stalnom je porastu, a rezultati koje klub postiže u poslednje vreme svrstavaju ga u najbolje u državi.