25/06/2024
Najnovije vesti
Ulica-Ljube-KOvacevica-13-07-2022-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo

SPS: RADOVI U ULICI LJUBE KOVAČEVIĆA U ČETVRTOM MESECU

Autor 13/07/2022

Nakon dvomesečne pauze između obraćanja javnosti, Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS – JS u Skupštini Grada Valjeva, naglašava da su ostavili vremena vlasti da, kako kaže: “Isprave greške koje su u međuvremenu napravili.”

Prema njegovim rečima, prošle sedmice su poslali obaveštenje kao najavu konferencije jer su se nadali da će to, kao i u prethodnom periodu, pokrenuti radove u Ulici Ljube Kovačevića, koja je još uvek razrovana.

Radovi na raskrsnici Ulica Ljube Kovačevića sa Sinđelićevom 13. jula

“Evo, zaista, danas su se setili nešto ponovo da rade i malo u šali, a više u zbilji, smo rekli da bi možda bilo dobro da je SPS – JS održavala konferencije na svaka tri dana u ovoj ulici, pa bi možda, do sada, bila završena.

Ono što treba malo više da analiziramo vezano je za rad JKP Vodovod Valjevo više nego za samu Ulicu Ljube Kovačevića.

Da bi jedno javno preduzeće dobro funkcionisalo i da bi imalo rezultate, da bi bilo uspešno u radu, potrebno je da se stekne nekoliko faktora. To su, pre svega, dobra organizacija, dobro postavljeni ciljevi, fokus, istrajnost, disciplina, i najbitnije – ljudski resursi, ljudski faktor.
Pošto toga u JKP Vodovod Valjevo nema, jedino na šta građani Valjeva mogu da se oslone jeste ili sreća, ili, što je još gore, stručnost i sposobnost direktora Ivana Filipovića.

Kako to izgleda, vidite i sami: tri puna meseca i sada počinje i četvrti mesec od kada jednu ulicu, od svega 300 metara, rekonstruišu, a to je zaista nezabeleženo i nezapamćeno u valjevskoj istoriji. Jedna ulica koja nit je dugačka, nit je zahtevna, niti je u tehničko – tehnološkom smislu zahtevna, toliko dugo se radi rekonstrukcija je, apsolutno – neprihvatljivo.

U ranijim izjavama koje je direktor Ivan Filipović dao, on se pozivao i opravdavao svoju očiglednu nesposobnost,time da su nekakvi dobavljači kasnili sa dostavljanjem materijala za izvođenje radova. Zaista, samo dva meseca od te izjave, ja sumnjam u istinitost reči Ivana Filipovića. Materijal je dakle, u međuvremenu stigao, šta je sada problem? Šta sada nedostaje?

Da li je to tada bilo, samo jeftino opravdanje, odugovlačenje, ili samo jedna izjava koja je trebala da sačuva funkciju direktoru Filipoviću, to je samo nešto što možemo da se pitamo.

Nedostatak mateijala i to što, eventualno dobavljači kasne – zašto bi to interesovalo građane Valjeva? Građani Valjeva hoće kvalitetu, blagovremenu, brzu uslugu za koju ne moraju da čekaju tri meseca da se završi da bi mogli normalno da žive u svojoj ulici.

Najmanje što bi mogli očekivati od gradonačelnika Lazara Gojkovića i direktora Ivana Filipovića je, ili da gradonačelnik smeni nestručnog i nesposobnog direktora, ili da sam direktor podnese ostavku. Dakle, ovakvo stanje je apsolutno neprihvatljivo.

Mi smo očekivali da eksperti, kakvi jesu i kakvim se predstavljaju, jednu u tehničko – tehnološkom smislu skromnu ulicu, završe brzo, lako i jednostavno. Ispostavilo se kao ozbiljan poduhvat za eksperte.

Zoran Živković i Đorđe Pavlović

Zato, ja gradonačelniku ovom prilikom poručujem, da se ekspert ne postaje tako što vam stranka kaže da ste ekspert. Ekspert se postaje tako što završite školu i diplomirate na odgovarajućem fakultetu. A ne, zato što vam je gradski odbor ili povereništvo, ili ne znam ko, rekao da ste ekspert.

Sa ovakvim ekspertima mi, na žalost, nećemo daleko dogurati. A nismo sigurni, pošto još diplome nismo imali prilike da vidimo, u čemu su zaista eksperti“, naveo je Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS – JS u Skupštini Grada Valjeva.

Pri tome, odgovarajući na pitanje novinara, navodi da se nada da će radovi u Ulici Ljube Kovačevića uskoro biti završeni i da će, kako je rekao: “Sledeći epilog biti da, na sednici Skupštine Grada, ili direktor Ivan Filipović bude smenjen, ili da sam podnese ostavku“.