17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SPS: “VREME JE ZA ODGOVORNE LJUDE”
Odbornička grupa SPS - JS Valjevo foto Objektiva.rs

SPS: “VREME JE ZA ODGOVORNE LJUDE”

Autor 23/01/2023

U saopštenju za javnost Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva, koje su naslovili “Vreme loših đaka” je navedeno:

“Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju!

Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja.

Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog “visokog” funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno “uticajne” načelnice Školske uprave Zorice Jocić.
Setimo se da je ta “uticajna” Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu.

Kada bi analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih “rezultata” bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja.

Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu.

Svi smo, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

Zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole u Valjevu zahtevamo od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši od dužnosti načelnicu Školske uprave Zoricu Jocić.

Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu.

Vreme je za odgovorne ljude!” navedeno je u saopštenju za javnost koje potpisuje Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva.