18/05/2024
Najnovije vesti

Sputnjik Met sa novim medaljama

Autor 06/05/2024

Takmičari valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik MET, na drugom drumskom Kupu Srbije koji je održan u subotu na kružnoj stazi u blizini Čačka, osvojili su ukupno devet medalja : četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane.

U pojedinačnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su kadetkinja Mila Starčević, mladji kadet Filip Vukmir, stariji poletarac Sava Starčević i ekipa mladjih kadeta.

Sava Starčević na pobedničkom postolju

Oni su na teškoj brdskoj stazi, taktički besprekorno i hrabro vozili svoje trke i zasluženo izvojevali ubedljive pobede nad svojim rivalima.
U juniorskim kategorijama, Nikolija Kulinčević je bila druga, a Stefan Davidov treći. Na pobedničkom postolju za kadetkinje, sjajnu sliku upotpunila je pored Mile Starčević i bronzana Natalija Vasiljević. Kod mladjih poletaraca, na treću poziciju plasirao se Jovan Starčević, a Luka Simović je završio na sedmom mestu.
U trci početnika, talentovani Toma Starčević je bio četvrti, a stariji poletarac Stefan Simović osmi.
U mladjekadetskim trkama Marko Ćesarević se plasirao oko desetog mesta, a borbena Natalija Kulinčević je osvojila bronzano odličje.
Nakon ove trke, poziv za reprezentativne pripreme za balkansko prvenstvo dobilo je čak četvoro biciklista BK Sputnjik MET: braća Davidov – Stefan i Igor, Mila Starčević i Natalija Vasiljević što je još jedan veliki uspeh i za klub i za biciklistički sport u gradu na Kolubari.