28/02/2024
Najnovije vesti

SREBRO ZLATNOG SJAJA

Autor 05/07/2022

Završene su sportske igre na kojima su se takmičile i valjevske rukometašice ŽRK Metalac, generacija 2008 i mlađe.

Valjevke su u prvoj utakmici u polufinalu pobedile ekipu Nemanjići iz Požarevca ubedljivim rezultatom 16:9.

Početak utakmice nije delovao ubedljivo po Metalac, ali su se valjevske rukometašice probudile u drugom poluvremenu i za tili čas preokrenule utakmicu u svoju korist, napravivši ubedljivu pobedu. Kapitenski je odlično odigrala Dunja Radojičić sa šest postignutih golova, istakla se i Dijana Bubanja sa četiri, Katarina Pavić i Sofija Milovanović postigle su po dva gola.

Finalna utakmica igrala se protiv ekipe Umčara, koji je iznenadio državnog prvaka, ekipu Metalca iz Kraljeva. Valjevske rukometašice su odlično odigrale prvo poluvreme, pa je semafor pokazivao 8:5 za Metalac. U drugom poluvremenu desio se neverovatan obrt. Valjevske rukometašice zbog grube i nesankcionisane igre protivnica, gotovo nisu uspevale da dođu u priliku za gol. Postigle su samo dva gola u drugom poluvremenu, konačan rezultat 13:10 za Umčare, zlatna medalja, dok su se igračice Metalca morale zadovoljiti srebrom.

Ovo srebro svakako sija kao zlato na grudima valjevskih rukometašica, i samo je jedan od pokazatelja kvalitetnog rada u klubu, ali i talenata kojih u Valjevu još uvek ima u rukometu. Čestitke za vicešampione države. Glavu gore, igra tek počinje.