28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TEHNIČKA DOBILA 350 HILJADA ZA MAŠINU
Tehnička škola Valjevo foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

TEHNIČKA DOBILA 350 HILJADA ZA MAŠINU

Autor 02/11/2021

Tehnička škola iz Valjeva dobila je 350 hiljada dinara za nabavku mašine za savijanje cevi, prema projektu Ministarstva prosvete za razvoju učeničkih zadruga.

Valjevska Tehnička konkurisala je kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za sredstva za unapređenje rada učeničkih zadruga. Opredeljena ukupna svota, od četri miliona dinara, raspodeljena je za projekte 11 srednjih škola iz Srbije. Dodeljena finansijska sredstva školske učeničke zadruge upotrebiće za nabavku mašina, opreme, sredstava i materijala za rad učeničkih zadruga.

Prema rečima Branka Goloskokovića, direktora Tehničke škole u Valjevu, veoma su zadovoljni zbog dobijanja sredstava za podsticaj rada učeničkih zadruga: “U petak smo dobili ugovor i odmah smo započeli proces nabavke mašine za savijanje cevi, koja treba da stigne iz Italije“.

Reč je o manuelnoj mašini koja će biti upotrebljavana za planiranu proizvodnju stolica i stolova.

Ministarstvo prosvete odobrilo je sredstva za unapređenje učeničkog preduzetništva u učeničkim zadrugama u osnovnim i srednjim školama za projekte poput proizvodnje i plasmana meda, za izradu dekorativnih predmeta, preradu voća i povrća, sušenje lekovitog bilja.

Pored Tehničke škole iz Valjeva, sredstva po projektima su odobrena i: Srednjoj školi Dobrica Erić iz Knića, Osnovnoj i srednjoj školi 9.maj iz Zrenjanina, Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom Vuk Karadžić iz Sombora, Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Sonja Marinković iz Požarevca, Školi sa domom učenika za učenike oštećenog sluha i govora 11. maj iz Jagodine, Poljoprivredno -veterinarskoj školi sa domom učenika Svilajnac, Poljoprivredno -veterinarskoj školi sa domom učenika iz Rekovca, Srednjoj školi Sveti Trifun sa domom učenika iz Aleksandrovca, Ekonomsko – trgovinskoj školi Paja Marganović iz Pančeva i Građevinskoj tehničkoj školi Neimar iz Niša.