13/07/2024
Najnovije vesti

TITULA IDE U NIŠ

Autor 06/01/2022

Nakon pobede nad ekipom Valjevskog ekipa Trijumfa iz Niša zasluženo je trijumfovala na prvom košarkaškom Omni kupu u Valjevu. Rezultat je bio 50:33 za mlade niške košarkaše, ali dešavanja u Omni centru u vreme trajanja turnira svakako zavređuju pažnju.

Košarkaški klub Valjevski koji postoji pet godine uspeo je da u Valjevo dovede šest ekipa iz Srbije, jednu iz Crne Gore i jednu iz BiH. Imali su domaćini težak zadatak ali su ga u potpunosti ispunili i opravdali epitet odličnog domaćina. Svi učesnici su bili smešteni u Omni centru čije rukovodstvo se svojski trudilo da udovolji potrebama mladih košarkaša, a najstariji su generacija 2010.

Imalo se i na terenu videti mnogo toga. Borbenosti, drugarstva, talenata nije manjkalo. Mada je za ovaj uzrast nezahvalno i suviše rano prognozirati, bilo je nekoliko pojedinaca koji najavljuju raskošan talenat za svoje godine.

Ekipa Valjevski koja već pet godina radi pod kapom Omni centra dogurala je do finala, iako najmlađa na turniru. U finalu su izgubili od starijih i boljih od sebe, ali su igrali kao da je u pitanju Liga šampiona. U domaćoj ekipi najmlađi igrač ima sedam godina. To je samo pokazatelj dobrog rada Aleksandra Icića i trenerskog tima koji očigledno je, odlično radi posao sa mladim kategorijama u ovom klubu. Entuzijazam koji odiše u međusobnim komunikacijama sa igračima, dečja srdačnost i borbenost, i ljubav prema košarci ne daju se sakriti. Otuda poneka suza u poraženoj ekipi može samo da znači da pobednički mentalitet ne manjka. Ali i da se mora kontrolisati.

Ovo su rezultati drugog dana turnira, ako su uopšte bitni.

Piva basket- Fenix 18:72

Šampion- Požarevac 11:33

Velež- Cubi basket 52:56

A bitno je da su u najboljoj petorci turnira dva deteta iz dva valjevska kluba- Valjevskog i Fehixa. I bitno je da u Valjevu i dalje ima košarkaških talenata, a i mladih trenera koji sa njima na obostrano zadovoljstvo odlično rade.

Najavljeno je da će turnir postati tradicionalan.