30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TROJICA SPORTSKIH MUSKETARA OSBOJILA TRI ZLATA – ĆESAREVIĆ, DAVIDOV I ANGELOVSKI TRIJUMFOVALI NA DRUMSKOM KUPU SRBIJE

TROJICA SPORTSKIH MUSKETARA OSBOJILA TRI ZLATA – ĆESAREVIĆ, DAVIDOV I ANGELOVSKI TRIJUMFOVALI NA DRUMSKOM KUPU SRBIJE

Autor 18/10/2021

Proteklog vikenda na stazi autodroma Beranovac održan je poslednji ovogodišnji Kup Srbije u drumskom biciklizmu.
Trostruki trijumf ostvarila su tri šampiona iz Valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik!

Ubedljive pobede ostvarili su: u kate­goriji mlađih poleta­raca Marko Ćesarev­ić; kod mlađih kadeta – Igor Davidov a u konkurenciji kadeta – Bogdan Angelovski. Oni su taktički dobrom vožnjom nadvisili svoje rivale i briljantnim sprintevima u završnici osvojili zlatna odličja u jakim konkurencijama u svojim trkama.

Kadetska ekipa BK SPUTNJIK u sastavu Stefan Davidov, Viktor Simović i Nenad Nikolić, prema zasada nezvaničnim rezultatima osvojila je drugo mesto u ekipnoj konkurenciji pošto su sva trojica izborila plasmane oko 10-og mesta. Na ovom Kupu nastupio je veći broj članova biciklističkog kluba Sputnjik, a naročito dobar utisak ostavile su dame koje su na dva točka pokazale svu draž ovog napornog sporta.

Najpre je šampionka države – Natalija Kulinčević među mlađim poletarkama osvojila bronzanu medalju, a Natalija Tošić je zbog nedostatka drumaške bicikle starotvala sa MTB biciklom i sve iznenadila osvajanjem četvrtog mesta. U konkurenciji kadetkinja, kao najmlađe takmičarke, nastupile su u starijoj kategoriji dve sjajne sportistkinje: Nikolija Kulinčević koja je bila četvrta dok se Marija Ćesarević plasirala na sedmo mesto. Dobar rezultat ostvario je i mlađi poletarac Lazar Angelovski osvajanjem šestog mesta, kao i dva debitanta u poletarkoj konkurenciji: Nemanja Pantelić i Filip Spasojević koji su takođe na MTB biciklima uz veliko zalaganje i borbenost u drumaškoj konkurenciji uspešno završili trku.

Ponovo se pokazao ogroman potencijal, a i ovi novi uspesi ostv­areni su u zaista skrom­nim uslovima uz vel­iki trud i zalaganje mladih sportista. Posebno je došla do izražaja i podrška roditelja i trenera što sve predstavlja nemerljiv uspeh BK Sputnjik koji i u MTB i u drumskom biciklizmu već godinama ostvaruje vrhunske uspehe. Ima nade.

U Valjevu se biciklistički sport brzo i sigurno vraća na staze slave i uspeha što u ovim vremenima zaslužuje svaku pohvalu s obzirom na broj dece i dobre rezultate BK SPUTNJIK.

FOTO: bksputnjikvaljevo@ma­il.ru