28/05/2024
Najnovije vesti
metalni kontejneri sa poklopcima za pepeo Lajkovac

U LAJKOVCU KONTEJNERI ZA PEPEO

Autor 30/10/2021

Pre tri godine JP Gradska čistoća – Lajkovac, počela je dobru praksu da čim počne grejna sezona, postavljaju metalne mini kontejnere za odlaganje pepela na svim predviđenim lokacijama. Za povećanje broja lokacija, prihvataju sugestije Lajkovčana.

Gradska čistoća u Lajkovcu na taj način žiteljima olakšava odlaganje pepela, posebno starijima, jer su ovi kontejneri niski i jednostavni za upotrebu, ali su bezbedni i funkcionalni. Metalni su, uočljivo označeni i imaju poklopac, kako vetar ne bi raznosio pepeo i dim.

Osim toga, cilj je da se izbegne sipanje pepela u klasične kontejnere i posude za smeće, jer su to osnovni uzroci izbijanja požara u otpadu uskladištenom u kantama i kontejnerima. Sa drugog stanovišta, takvi požari su veoma neprijatni zbog širenja lošeg mirisa koji se širi, a dim zagađuje vazduh, te je reč o pravim ekološkim akcidentima. Da bi sve to izbegli, kao i materijalnu štetu na kontejnerima, javno komunalno preduzeće i opština Lajkovac su preduzeli preventivne mere u vidu mini metalnih kontejnera za pepeo.
Inače, Lajkovčani mogu dostaviti predloge o rasporedu kontejnera za pepeo, lično ili preko porukom na Instagram profilu lajkovačkog komunalnog preduzeća.

Foto: JP Gradska čistoća Lajkovac