27/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • UKRADENI POKLOPCI SA ULIČNIH ŠAHTI
šaht ulica Valjevo Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić

UKRADENI POKLOPCI SA ULIČNIH ŠAHTI

Autor 04/05/2022

Vodovod Valjevo upozorava da su ukradeni poklopci sa šahti u Njegoševoj i na raskrsnici Ulica Dušanova i Selimira Đorđevića. Mesta su obezbeđena i postavljeni su saobraćajni znaci. U valjevskom Vodovodu rade na obezbeđivanju odgovarajućih poklopaca radi što brže sanacije.

Kako saznajemo, poklopci sa šahti u Njegoševoj ulici, kao i na raskrsnici Ulica Selimira Đorđevića i Dušanove su “nestali” tokom praznika. Reč je o velikim metalnim poklopcima koji pojedinačno teže oko 150 kilograma. Cena svakog poklopca je 10 hiljada dinara.

Kako saznajemo iz Vodovoda Valjevo, periodično se suočavaju sa problemom “nestajanja” metalnih poklopaca sa uličnih šahti. Krajem prošle godine je, u kratkom vremenskom intervalu, sa ulica u gradu skinuto i odneto 15 poklopaca. Pored znatne materijalne štete, to predstavlja i veliku bezbednosnu pretnju. Čitav slučaj je prijavljen policiji.

Ovog puta, počinioci su iskoristili praznični period i odneli poklopce sa šahti u Njegoševoj i sa raskrsnice Ulica Dušanove i Selimira Đorđevića. U Vodovodu Valjevo, jutros nakon prijave nestanka poklopaca, odmah su mesta obezbedili saobraćajnom signalizacijom, a slučaj je prijavljen.