17/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ULICA LJUBE KOVAČEVIĆA OSLIKAVA STANJE LOKALNE VLASTI

ULICA LJUBE KOVAČEVIĆA OSLIKAVA STANJE LOKALNE VLASTI

Autor 12/05/2022

Najnoviju konferenciju za novinare Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS -JS, održao je na raskrsnici Ulica Daničićeva i Ljube Kovačevića.

Tom prilikom je rekao: “Ono što vidimo pokazuje da naša vlast, i dalje, tumara, da i dalje nisu sigurni kojim pravcem bi krenuli. I možda najbolji pokazatelj takve situacije u lokalnoj vlasti, na čelu sa gradonačelnikom i njegovom “petorkom” jeste upravo ulica koju ovde vidite – to je Ulica Ljube kovačevića.

Rekonstrukcija je pompezno najavljena 13. aprila 2022. godine, koja je čudno, ili ne, koincidirala sa ponavljanjem izbora na biračkom mestu kojem ova ulica i pripada.

Pompezno je najavljena rekonstrukcija ulice od 340 metara, 51 priključak, zamena vodovodnih cevi i, od tada do danas, a danas je 11. maj, dakle praktično mesec dana, ukupno oko 17 radnih dana računajući i subote, je prošlo od tada, tako da prostom matematikom se dolazi, da je gradonačelnik “pogurao” ili pomogao na bilo koji način direktora Vodovoda, radeći dnevno dva priključka ili 20 metara ulice, do danas bi ova ulica – bila završena.

Dakle, to pokazuje jednu krajnju neozbiljnost i neodgovornost. Mesec dana držati stanovnike Ulice Ljube Kovačevića praktično zarobljenim u ovoj ulici, da ni na koji način ne mogu koristiti, niti prići svojim automobilima, niti se ulica može na uobičajen način koristiti, zaista je krajnja neodgovornost. I ono šro karakteriše ovu vlast od početka, to je sada već široko poznata, epska nesposobnost.

Dakle, nema drugog objašnjenja da neko za mesec dana ne može da rekonstruiše 340 metara vodovodne mreže, 51 priključak i da zameni prvi sloj asfalta.

Mi ovom prilikom možemo samo da pozovemo i podsetimo gradonačelnika Lazara Gojkovića da obavesti direktora Vodovoda Ivana Filipovića, da su izbori završeni 3. aprila, i ponovljeni izbori završeni 16. aprila, i da one ljude koje su, eventualno angažovali da prikupljaju sigurne glasove, da obilaze teren, da ih jednostavno vrate na posao i omoguće im da rade posao za koji ih građani plaćaju, ne bi li ovu ulicu, konačno, završili.

Jedan mali dodatak – vi vidite da nekom takođe čudnom logikom, da upravo nakon našeg poziva, odnosno poziva Socijalističke partije -srbije na ovu konferenciju za novinare, gradonačelnik i direktor Vodovoda su ipak odlučili da izađu u susret stanovnicima Ulice Ljube Kovačevića i da konačno počnu sa radom.

Tako da, mi ovom prilikom, pozivamo građane Valjeva da nam jave na svakom mestu gde postoji neki problem, neki kvar, jer očigledno lokalna gradska vlast se seti da nešto učini tek u onom trenutku kada SPS skrene pažnju na taj problem. Očigledno da te ljude ništa drugo ne može pomaći sa njihovih pozicija u sivoj zgradi u Ulici Karađorđevoj.

šef Odborničke grupe SPS JS u Skupštini Grada Valjeva Đorđe Pavlović advokat foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs vlast paradigma metafora godišnjica jedne rupe

Ja, još jednom, gradske vlasti najiskrenije i politički najkorektnije pozivam da časno podnesu ostavke, da više ne brukaju ni građane Valjeva, ni sami sebe jer mislim da nakon neprimereno duge i apsolutno neprihvatljive rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, pa dodeljivanja nagrade Grada licu optuženom za teška krivična dela zloupotrebe maloletnog lica i trgovine ljudima, mislim da više ovom gradu dodatnog brukanja od strane lokalnih vlasti nije potrebno. Pozivam gospodina Gojkovića, predsednicu Skupštine Snežanu Rakić i ostale njihove saradnike da jednostavno se povuku, da nam svima olakšaju, i da ostave priliku ljudima koji znaju i umeju da vode Grad, da to i učine u narednom periodu,” zaključio je Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS – JS.

Podstaknut pitanjem novinara, da li su pozicioni, ili opozicioni, i da li će slediti diktate iz centrale SPS iz Beograda, Pavlović pojašnjava:

Mi imamo mandat, odbornička grupa Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija na lokalnom nivou u Valjevu, da sprovodimo opozicionu politiku i zauzimamo opozicione stavove.

Taj mandat smo dobili, pre svega od građana Valjeva, i ona politika sa kojom smo išli na izbore i kojom smo dobili poverenje građana Valjeva i mi ćemo sa takvom politikom nastaviti, sa obzirom da mi nismo deo vlasti i nemamo nikakav razloge da sa političkim gubitnicima i ljudima koji, u političkom smislu, apsolutno ne znaju gde se nalaze, niti se zna kakva je njihova politička sudbina,” kaže Pavlović, i dodaje:

Prostora za razgovore sa odgovornim ljudima, ima, ali sa ovima trenutno – ne. Što se tiče republičke i vlasti u Gradu Beogradu, o tome će odlučivati odgovarajući nivoi, Glavni i Gradski odbori u Srbiji i Beogradu, i u to se mi ne mešamo, kao što se nama niko ne meša u vođenje politike, osim opštih smernica vezanih za temeljne političke stavove koje SPS zauzima,” pojašnjava Pavlović na konferenciji za novinare održanoj na raskrsnici Daničićeve sa Ulicom Ljube Kovačevića, gde su, nakon bezmalo mesec dana od najave i skidanja površinskog sloja asfalta, počinje zamena starih vodovodnih cevi i 51 priključka, investicija vredna 7,5 miliona dinara.