19/04/2024
Najnovije vesti

Uspešan nastup boksera “Pilot Milenko Pavlović”

Autor 22/11/2023

Proteklog vikenda u Beogradu je održano treće kolo lige Beograda, na kome su učestvovali i bokseri BK “Pilot Milenko Pavlović”.

“U trećem kolu lige Beograda naš klub nastupio je sa dva takmičara- kadetkinjom Jelenom Juroš u kategoriji do 48 kg, i seniorom Nemanjom Petrovićem u kategoriji do 71 kg”. kaže Aleksandar Vućićerić saradnik kluba.

” I Jelena i Nemanja su imali protivnike koje smo unapred dogovorili da bi se smanjili troškovi puta i svega što uz to ide. Tako se sada praktikuje, dogovore se protivnici unapred i onda deca znaju da taj dan boksuju. Jelena Juroš je boksovala protiv Krune Nikitović, naše valjevke, koja trenira u novoosnovanom klubu “Čelik” Valjevo. Pobedila je jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Njoj je ovo treći meč, nije dala maksimum od sebe, ali mislim da kako budu dolazile nove borbe da će još više popraviti svoj kvalitet i da će rad sa njom doći vrlo brzo do izražaja. Nemanja Petrović je boksovao protiv Miketića iz beogradskog Radničkog u polu srednjoj kategoriji do 71.kg. Nemanja ima 67 kg ali smo ga “podigli” u kategoriju više, jer nismo mogli da mu pronađemo protivnika u njegovoj kategoriji. Meč je bio zanimljiv i lepo odboksovan, mislimo da je vreme da on ima ozbiljnije protivnike jer već ima sedam mečeva seniorskih i već je vreme da probamo kako će to ići sa nekim ko dobro poznaje boks kao i on.”

Rukovodstvo i treneri BK Pilot sa bokserima u Beogradu

Kakve su novosti u klubu?

“Novosti su da smo napravili saradnju sa novim trenerom. U pitanju je Marko Isailović, momak koji je dugo boksovao, bio je šampion Srbije u kategoriji do 71 kg (polu srednja kategorija). Marka su nakon prestanka aktivnog bavljenja boksom životni putevi odveli na druge strane, ali evo sada se ponovo vraća boksu, ali kao trener. Njegovo angažovanje u klubu uz Zariju Andrića nam mnogo znači, jer je reč o vrednom i pedantnom treneru koji zna šta je boks.”

Kakve su dalje aktivnosti vezane za rad kluba?

“Polako privodimo ovu godinu kraju, i po mom mišljenju reč je o jenoj veoma uspešnoj sezoni. Imamo solidne rezultate, ostalo je još da od 13. do 17.decembra nastupimo na pojedinačnom prvenstvu Srbije za omladince i seniore u Novom Pazaru. Imamo dva prijavljena boksera- Luku Mihajlovića u kategoriji do 57 kg. Luka je naš najtrofejniji bokser u klubu, svojim radom i rezultatima stekao je poverenje selektora omladinske reprezentacije. Već je imao 10-tak mečeva za omladinsku reprezentaciju, a ove godine je na zlatnoj rukavici u Sarajevu pobedio iskusnog boksera iz Kazahstana koji je imao preko 80 mečeva. Luka je od prvog dana član našeg kluba, i evo stižu zaslužni rezultati. Novost je da Luka Mihajlović sezonu 2023/24 boksuje za BK Novi Pazar, jer imamo jako dobru poslovnu saradnju sa upravom ovoga kluba. On je i u protekloj sezoni nastupao sa njima kada su osvojili prvo mesto u sklopu Regionalne lige. U pitanju je dvojna registracija. Na pojedinačnom prvenstvu Srbije nastupiće i Nemanja Petrović, on već ima mečeva da je vreme da se predstavi i tu. Mišljenje našeg trenera Zarije Andrića je da on moće da ostavi treg u ovoj godini. U pitanju je momak koji mnogo radi i koji se mnogo trudi, porodičan je čovek i uz porodicu i redovan posao mnogo se žrtvuje da bi trenirao i napredovao.”

Kakvi su planovi za narednu godinu?

“Nakon Božića krećemo sa besplatnom školom boksa za takmičare. Plan nam je da dovedemo još jednog trenera, da maksimalno “utegnemo” trenersku strukturu u boksu. Postoji mogućnost da to bude i trener iz inostranstva, trenutno pregovaramo sa nekoliko njih. Ako nam to do proleća ne uspe, angažovaćemo nekoga od domaćih trenera kao pomoć Andriću i Isidoroviću. Naš prvi trener Zarija Andirć ostavio je veliki trenerski trag u valjevskom, srpskom i jugoslovenskom boksu, i drago nam je što je deo našeg tima. Glavni akcenat će biti i dalje na radu sa mladim kategorijama. Već sada imamo 10 boksera spremnih za nastupe sledeće godine. Već sada imamo “kostur” ekipe koja će nas predstavljati na prvenstvu države u svim uzrastima u 2024 godini, ali najozbiljnije rezultate očekujemo u 2025.godini.